Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме

...
Разбирам недоволството на клубовете след такива ситуации, ние също сме
Коментари Харесай

Давид Борбалан: Разбирам недоволството на клубовете от съдийските грешки

Разбирам недоволството на клубовете след такива обстановки, ние също сме недоволни от грешките. Нашата цел е броят на грешките да бъде нула, работим непрекъснато за възстановяване на равнището на съдийство ". Това съобщи шефът на Съдийската комисия към БФС Давид Борбалан по отношение на грешките на рефера Георги Гинчев и неговата бригада в дербито сред Левски и Лудогорец от последния кръг на Първа лига.

Борбалан не разяснява съответно какви са били грешките на съдиите, нито отговори на острата позиция от страна на Левски след срещата. Борбалан обясни за какво за основен арбитър на дербито ЦСКА - Левски е назначен Радослав Гидженов, а не първият в ранглистата Георги Кабаков.

" Разбира се, че ценим високо съдията, който е номер 1 в ранглистата, само че оценяваме и останалите топ съдии в България, имаме още основни мачове и всеки ще получи опция да съдийства на значим мач. Още първоначално споделих, че ще разчитаме на български съдии и имаме вяра, че те могат да се оправят. Българското съдийство е на положително равнище, получаваме удостоверение за това с интернационалните дежурства, имаме и арбитър, който ще управлява мачове от международното състезание за юноши. Всеки месец имаме авторитетни назначения. Нашата философия е, че за всеки мач и всяка позиция ние търси най-подходящите хора, без значение дали те са били на даден мач или даден клуб в последния кръг ", сподели испанецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР