Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се

...
Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се
Коментари Харесай

ГЕРБ и бивш МВР министър реагираха остро заради нажежаването на темата купуване на гласове

Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да въздейства на предизборната акция - от през днешния ден и с оскърбителен подмятания, които, въпреки и недоизказани, елементарно могат да бъдат асоциирани с мен. Това сподели някогашният вътрешен министър Христо Терзийски, който е лидер на листата на обединението " ГЕРБ - Съюз на демократичните сили " за предварителните парламентарни избори на 11 юли.

" В Кюстендил някогашен министър на вътрешните работи е правил едно събиране с един някогашен регионален шеф и с един излязъл в болнични, на която са обсъждали въпроса по какъв начин да привлекат 15 000 македонци с българско поданство, които да гласоподават в нашата страна ",, което провокира реакцията на Терзийски, който дълго време беше и шеф на Главна дирекция " Национална полиция ".
 Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам
Някои желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Това съобщи служебния...

" Няма да споделям, че с това се пробва да замаже тоталния безпорядък, който сътвори в Министерство на вътрешните работи. Вероятно има и някаква персонална злост към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските ръководства през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се завоюват " служебно " - посредством служебното държавно управление. Ако има данни за закононарушение - да работи с цялата суровост на закона. В противоположен случай би трябвало да понесе отговорност за думите и дейностите си - нищо, че никой не е дал своя вот за него - постът изисква министърът да има някакво достолепие ", прибавя Терзийски.

Освен това, от ГЕРБ се оплакват и от полицейски напън по тематиката " пазаруване на гласове ". Според известие на партията, служители на реда от ОДМВР-София били " упражнили напън върху част от управлението на ГЕРБ-Костинброд ". Според, известието, служителите на реда предизвестили организационния секретар на ГЕРБ-Костинброд Борислав Станков да не купува гласове и му съставили протокол. Кметът на село Петърч Борислав Борисов също бил предизвестен с протокол за същото нещо, само че съгласно ГЕРБ и в двата случая служителите на реда не са дали съответна информация по случая.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР