Разбира се, играенето на игри на PlayStation 5 е много

...
Разбира се, играенето на игри на PlayStation 5 е много
Коментари Харесай

11 начина да подобрите изживяването си на вашия PlayStation 5

Разбира се, играенето на игри на PlayStation 5 е доста по-вълнуващо, в сравнение с ровенето в менюта и варианти за настройване, само че в случай че отделите малко време, с цел да настроите някои неща вярно, ще се възползвате от преимущества в геймплея и цялостното си преживяване.

Пестене на батерията на джойстика

Ако желаете да увеличите оптимално времето сред зарежданията на вашия безжичен джойстик DualSense, можете да го накарате да се изключва автоматизирано след несъмнено време на неактивност.

Влезте в System > Power Saving > Set Time Until Controllers Turn Off (Система > Пестене на сила > Задаване на време до изключване на контролерите).  Изберете сред наличните варианти: 10 минути, 30 минути или 60 минути. Настройката по дифолт е джойстиците да не се изключват въобще.

Изберете сред продуктивност и разграничителна дарба

В PS5 имате избор: режим на продуктивност или режим на разграничителна дарба. Първото значи, че играта ще има по-висока периодичност на фрагментите, до момента в който второто усилва оптимално качеството на графиката.

С други думи, игрите наподобяват по-добре в режим „ Резолюция “, защото всички образни забележителности са включени. В режим „ Производителност “ игрите са склонни да наподобяват по-плавни, тъй като могат да се генерират повече фрагменти за по-кратко време без всички тези усъвършенствания. Разликите ще варират според от тежестта на обособените игри.

За да изберете сред двата режима, отидете в менюто Saved Data and Game/App Settings > Game Presets > Performance Mode or Resolution Mode (Запазени данни и Настройки на игрите/приложенията > Предварителни настройки на игрите > Режим на продуктивност или Режим на разграничителна способност).  Можете също по този начин да оставите всяка обособена игра да избира сама с опцията Game Default (Игра по подразбиране).

Конфигуриране на настройките за снимане

Когато заснемате фотоси на екрана и клипове от геймплей на вашия PS5, имате избор за качеството, с което да се резервират тези скрийншотове и видеоклипове.

Отидете в менюто Captures and Broadcasts > Captures (Заснемания и предавания > Заснемания).
Отидете в „ Screenshot Format “ (Формат на скрийншот) и „ Video Clip Format “ (Формат на видеоклип), с цел да зададете разграничителната дарба, вида на файла и настройката за HDR за скрийншотите и видеоклиповете.
Ако предавате геймплей онлайн, настройките за това могат да бъдат заложени посредством менюто Broadcasts (Излъчвания).

Управление на известията

Не желаете прекалено много вести да ви разсейват, до момента в който сте в игра, изключително в случай че сте заети да успехите последния необут или да поставите нов висок резултат.

Ако отидете в Settings (Настройки) и изберете Notifications (Известия). Можете да измененията какъв брой дълго се появяват изскачащите вести и дали са съпроводени от тон и къс обзор на наличието им. Ако желаете, можете също по този начин да изключите изцяло изскачащите вести.

По-надолу в същото меню има варианти за задаване на това кои събития да провокират уведомление и кои не, от известия до изтегляния. Във всеки случай можете да скриете известията по време на видеоклипове, излъчвания или геймплей.

Избягвайте спойлери

Трудно е да се предпазите изцяло от спойлери, само че вашият PS5 може да ви помогне, когато става въпрос за игри.

Отидете в Saved Data and Game/App Settings > Spoiler Warnings (Запазени данни и настройки на игрите/приложенията > Предупреждения за спойлери). Сега можете да включите предизвестия, които ще се появяват постоянно, когато някой се опита да показа с вас скрийншот от активност в игра, до която към момента не сте стигнали. Скрийншотовете могат също по този начин да бъдат маркирани като евентуални спойлери от разработчиците на игри.

Конфигуриране на джойстика

Не е належащо да приемате настройките по дифолт на безжичния джойстик DualSense, които получавате след изваждането му от кутията.

Отидете в Accessories > Controller (General) Аксесоари > Контролер (Общи).  Тук можете да зададете интензивността на вибрациите и резултата на задействане, забавянето на натискане и задържане, силата на звука на високоговорителя и яркостта на знаците на джойстика.

Изберете кой може да се свързва с вас

Важно е да прегледате настройките за дискретност за всяко устройство, което притежавате и PlayStation 5 не е по-различен.

Влезте в Users and Accounts > Privacy (Потребители и сметки > Поверителност) и ще можете да ограничите някои от данните, изпращани към Sony, да изключите персонализираните реклами и др. Изберете View and Customize Your Privacy Settings (Преглед и персонализиране на настройките за поверителност) и ще намерите варианти, с които да скриете видимостта си за други хора посредством платформата PlayStation: да вземем за пример можете да зададете кой може да ви откри в резултатите от търсенето и да ви изпраща поръчки за другарство. На същата страница можете да блокирате други хора, които няма да могат да виждат вашия онлайн статус, играта, която играете сега, и историята на игрите ви – No One (Никой), Friends Only (Само приятели), Friends of Friends (Приятели на приятели) или Anyone (Всеки).

Активиране на гласови команди (САЩ и Англия, засега)

Sony тества функционалност за гласови команди за PS5 само че единствено в Съединени американски щати и Англия. Въпреки че тя към момента е в прелиминарен вид, това въпреки всичко значи, че можете да правите избрани дейности (като пускане на игри и ръководство на възпроизвеждането на мултимедия) с гласа си.

За да активирате функционалността, влезте в Voice Command (Preview) (Гласови команди, прелиминарен преглед). Фразата, от която се нуждаете, е „ Hey PlayStation “, а също по този начин можете да конфигурирате настройки, като да вземем за пример скоростта и силата на говора, който получавате назад от конзолата си. Повечето от гласовите команди, от които ще се нуждаете, са явни, като да вземем за пример „ Pause “ или „ Open… “, последвани от името на избрана игра. Sony разполага с повече информация за тази нова функционалност и за това по какъв начин работи тя тук.

Включване на променливата периодичност на освежаване

Вашият PS5 може автоматизирано да контролира честотата на освежаване на игрите за допустимо най-плавна работа, стига да сте го свързали към тв приемник, който поддържа тази функционалност (проверете листата със спецификации, с цел да видите).

Променливата периодичност на освежаване, или VRR, може да се задейства от менюто Screen and Video > Video Output > VRR (Екран и видео > Видеоизход > VRR).
Можете да я активирате и за игри, които не поддържат категорично функционалността (резултатите могат да варират във връзка с качеството).

Задайте желаната от вас компликация в игрите

Много игри ви дават опция да избирате какъв брой мъчно да е прекарването в дадената играта и в менютата на PS5 има съществена конфигурация за това.

Отворете Saved Data and Game/App Settings > Game Presets > Difficulty (Запазени данни и Настройки на игрите/приложенията “ > Предварителни настройки на игрите > Трудност).
Можете да избирате сред Най-лесно, Лесно, Нормално, Трудно, Най-трудно или Игра по дифолт.
Все още можете да вършиме настройки в самите обособени игри, само че това ще вкара настройката по дифолт, с цел да можете по-бързо да започнете да играете на пожеланото от вас равнище на компликация. Това обаче ще работи единствено за заглавия, които поддържат тази функционалност на PS5.

Увеличаване на размера на текста

Ако се затруднявате да прочетете всичко, което се демонстрира в интерфейса на PS5, можете да измененията размера и стила на текста на екрана.

Изберете Accessibility > Display > Text Size (Достъпност > Дисплей > Размер на текста), с цел да видите вариантите. Точно под него има и конфигурация за удебелен текст, от която можете да се възползвате. Имайте поради, че игрите би трябвало да следват същата настройка, тъй че текстът би трябвало да бъде по-лесен за четене и до момента в който играете игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР