Разбира се, че точно днес, на Деня на будителите, трябва

...
Разбира се, че точно днес, на Деня на будителите, трябва
Коментари Харесай

Дали „Възраждане“ си дават сметка, че с клеймото „чуждестранен агент“ ще трябва да закичат и повечето родни будители?

Разбира се, че тъкмо през днешния ден, на Деня на будителите, би трябвало да вникнем в първия законопроект, който Възраждане подадоха в Народното събрание. Според този закон всеки български жител, който е получил директно или индиректно пари (поне 1000 лв) от задгранични сдружения за реализиране на своята съществена активност, би трябвало да бъде обществено разгласен за “чуждестранен сътрудник ”.

Естествено, този “родолюбив ” закон, написан на коляно от Копейкин и неговата тимуровска команда има за цел да тури предателско клеймо върху всякакви неуместни нему модерни медии, публицисти и неправителствени организации. Но дали “българофилите ” от партията, която цапа думата “възраждане ” си дават сметка, че с такова клеймо ще би трябвало да закичат множеството родни будители от историята на България?

Ботев, да вземем за пример, отива да учи в Одеса с съветска стипендия. После му я лишават, тъй като е бил пехливанин и хулиган, само че какво пък – плащала му е непозната страна. Между другото, непознатата страна Румъния също му заплаща заплата по някое време. Както и на Любен Каравелов, Славейков, май даже и на Вазов. Оу, в случай че желаете може да отидем и още по-назад – Паисий Хилендарски в действителност стартира своята просветителска активност в атонския манастир Хилендар, който си е бил сръбска благосъстоятелност. Сухият самун и купата супа, дето е сърбал там, са идвали от непозната страна.

Да, братя копейкини, в случай че ще бъдете същински радетели за “чистота ” в българщината – започнете с турянето на клеймо на тези, видните, същински българи.

Ако ви стиска.

Текстът е оповестен във Facebook профила на Радослав Бимбалов. Заглавието е на ДЕБАТИ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР