Разбиха наркооранжерия с мащабите на промишлен комплекс в русенското село

...
Разбиха наркооранжерия с мащабите на промишлен комплекс в русенското село
Коментари Харесай

Най-голямата наркоранжерия в Русенско е имала хотелски комплекс


Разбиха наркооранжерия с мащабите на индустриален комплекс в русенското село Новград. Акцията е в ход от през вчерашния ден. До този миг са арестувани седем души, осведоми bTV.

Сградите, в които се е помещавала оранжерията за опиати, са 2 халета, административно помещение и забележете, хотелска част, в която живеел личният състав. Базата е снабдена с видеонаблюдение. Освен това се охранява и от 6 кучета.

Наркопроизводството е разрушено през вчерашния ден. Акцията се организира, до момента в който групата приготвя огромна пратка за превозване. Близо1750 саксии, скъпи системи за поливане, отопление и вентилация са разкрили криминалистите. Над 140 кг растения реагират на тест за марихуана.

„ Изключително добре направена апаратура, която не разрешава и по аромат да бъде усетено какво се прави вътре наоколо. На пазарни цени сумата надвишава 1 млн. лева, на конфискуваната продукция, без да разясняваме техниката и приспособленията, които са доста сериозна инвестиция ", изяснява бяснява гл.инспектор Петър Ванев, шеф на Криминална полиция-Русе.

Помещенията, в които преди време се произвеждали пружини за матраци, са наети. От кого не е ясно.

Според съседи на парцела, последните ползватели пристигнали преди 5-6 месеца. Никой в селото не подозирал за производството на опиати.

Организаторите на наркопроиводството са имали подготвена легенда, с цел да заблудят хората в селото. Местната жителка Еленка Радева споделя, че е виждала в претърсената оранжерия три момчета, които ѝ споделили, че строят неще вътре и правели „ някакви вани”, щели да гледат „ червеи и маруля”.

Съпругът ѝ Ради Радев бил нает като надзирател на парцела преди две години, още до момента в който се изграждал. Не му платили и напуснал.

До момента са арестувани 7 души от София и региона на Русе. Няколко от задържаните лица са с престъпни регистрации и са осъждани за закононарушения, свързани с опиати и оръжие.

Работата по случая продължава. Все още се открива дали притежателите на парцела имат директно отношение към незаконната активност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР