Районният съдия Анатоли Бобоков председателства симулативно наказателно дело в Професионалната

...
Районният съдия Анатоли Бобоков председателства симулативно наказателно дело в Професионалната
Коментари Харесай

Бургаски съдия наложи на Андрешко 150 часа обществено-полезен труд

Районният арбитър Анатоли Бобоков ръководи симулативно наказателно дело в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Симулативният развой по описа на Елин Пелин " Андрешко “ изправи като обвиняем на подсъдимата пейка основният воин в литературната творба. Идеята за самобитния урок по литература и право е на зам.-директора на гимназията,  Румяна Георгиева и преподавателят по Български език и литература, Десислава Кирилова – Бъчварова.

Директорът на учебното заведение, инж. Роза Желева, поддържа този модел на отворено обучение, което съгласно нея предизвика учениците освен с любознание да четат творбите, само че и да осъзнават своите отговорности и съблюдават наложените правила. " Ние, като магистрати, сме длъжни пред обществото и младежите да демонстрираме до каква степен се простира правото “, разяснява арбитър Бобоков.

По импортирания обвинителен акт на прокурорите в спонтанния книжовен съд, учениците Георги Танев и Янаки Филипов, против селянина Андрешко бяха повдигнати обвинявания за закононарушения по член 258 от Наказателен кодекс и за закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 и алинея 2 и във вр. с член 140 от Наказателен кодекс. Според тях, Андрешко в цялостно схващане и с ясна предумисъл е оставил съдия-изпълнителя в блатото по пътя за селото, с което незаконно е попречил на орган по приходите да извърши свое законово обвързване, както е направил и опит за ликвидиране, оставяйки съдията в безпомощно положение във водите на блатото. Защитата в лицето на учениците Стилиян Батилов и Иван Йорданов, пледираха пред правосъдния състав подсъдимият да бъде приет за почтен. По време на правосъдния развой бе изслушан самия обвиняем, потърпевшия арбитър – реализатор и другият участник в описа, Станоя. Пред съда като доказателства по делото бяха показани заключението от здравно удостоверение и правосъдно -  психическа експертиза на обвинения Андрешко.

Учениците влязоха в функциите на обвинители, бранители, правосъдни заседатели, обвиняем, очевидци, всеки от които ловко изпълняваше своята роля. Съдебният състав оправда Андрешко по обвиняването за опит за ликвидиране и го осъди за възпрепятстване на работата на орган на властта, като му наложи наказване " Пробация “ за период от 1 година, в границите на което наказване да реализира обществено-полезен труд 150 часа.

Съдия Анатоли Бобоков бе отличен с признателен адрес от шефа на гимназията, за присъединяване и ангажираността му с този ексцентричен план.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР