Районният съд във Велико Търново постанови една година условно с

...
Районният съд във Велико Търново постанови една година условно с
Коментари Харесай

Една година условно за баба запалила умишлено къщата на съседа

Районният съд във Велико Търново постанови една година условно с 3-годишен изпитателен период за 72-годишната Гинка Г. за тенденциозен палеж на къщата на комшия в село Обединение, Община Полски Тръмбеш.

Възрастната жена протегнала ръка на двуетажното жилище на комшията за възмездие. Бабата постоянно тайничко си примъквала от дървата му, само че на индивида му писнало, издебнал я, до момента в който придвижва цепеници и я разобличил. Гинка Г. се разгневила и на 10 април предходната година сграбчила съд със запалителна течност, промъкнала се в непознатия парцел и поляла стопанската сграда. После драснала съчка кибрит и побягнала. Огънят се увеличен бързо и се разпрострял върху двуетажната къща с пристройка към нея на обща стойност 12 640 лева Причинителката на пожара бързо била открита от полицията и изправена на подсъдимата пейка.

Магистратите са отредили Гинка Г. да заплати на съседа си 2108 лева имуществени вреди дружно с лихвите, направените по делото разходи в размер на 170 лева, сумата от 168 лева държавна такса върху почетения размер на гражданските искове, както и 5 лв. при служебно издаване на изпълнителен лист. Присъдата предстои на обжалване пред Окръжния съд в Старата столица в 15-дневен период.

Районният съд оставя бабата с мярка за неотклонение „ подписка ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР