Районният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Майката на пребитото бебе описвана като изключително грижовна. Съдът не повярва и я остави в ареста

Районният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " на майката, упрекната в побой над 2-годишното си дете. Съдът откри, че има обосновано съмнение, че точно Анка Михайлова, осиновителка на детето, е направила закононарушението, в което е упрекната, съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Тя бе задържана на 24 септември, откакто лекари от пловдивската УМБАЛ " Свети Георги " алармират в полицията, че при тях е постъпило момиченце, за което има подозрение за домашно принуждение. То е било в безсъзнание с множествено травматични увреждания - синини, с друга отминалост, следи от ухапвания, черепно-мозъчна контузия, скъсване на бял дроб. Към момента няма усъвършенстване на положението му.

Тезата на обвинената ненапълно се поддържа от съседи, които сочат, че тя е викала за помощ и обяснила, че детето е паднало от леглото, разяснява правосъдният състав. Според магистратите това изцяло опонира с показанията на лекарите. Четирима медици, приели на 23 септември вечерта детето, са свидетелствали, че пострадванията по детето няма по какъв начин да са от еднократно рухване. По тялото му е имало голям брой остарели контузии. Офталмолог свидетелства за голям брой кръвоизливи в ретината, които съгласно него няма по какъв начин да са от рухване.

Прокурорът по делото Атанас Илиев посочи, че заключенията на правосъдната психиатрично-психологична експертиза сочи, че единственото, което е интересувало майката, е по какъв начин органите на реда се отнасят с нея. Тя посочила липса на емпатия и човечност към детето. Представените от нея версии не подхождат между тях и със здравословното положение на детето, добави Илиев.

Адвокатът на Михайлова - Снежана Почева, уточни, че очевидци разказват майката като извънредно грижовна, а инспекциите на обществените служби не са установили каквото и да е малтретиране. Почева добави, че персоналният доктор на детето също е свидетелствал за угриженост и навременно водене на прегледи.

Определението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР