Районният съд в Монтана потвърди глоба от 60 000 лева,

...
Районният съд в Монтана потвърди глоба от 60 000 лева,
Коментари Харесай

Глобиха електроразпределително дружество с 60 000 лева за некачествен ток

Районният съд в Монтана удостовери санкция от 60 000 лв., наложена от Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР), на сдружението " Електроразпределителни мрежи Запад "  (ЕМЗ) за доставка на фалшив ток на консуматор, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

Санкцията е за частен клиент в село Горна Ковачица, област Монтана. По тъжба на клиента е назначена контролна инспекция на доставяната в дома му електрическа сила, която била направена във времето от 18 октомври 2022 година до 25 октомври 2022 година. Измерванията били направени от специалисти на КЕВР и открили, че силата не дава отговор на избрани индикатори, на които би трябвало да дава отговор.

За нарушаването бил формиран констативен протокол, а по-късно и акт и наказателно разпореждане, с което на електроразпределителното сдружение е била наложена 60 000 лв. санкция. Дружеството обжалвало постановлението с молба да бъде анулирано като нелегално. След като се срещнал с доказателствата и съдебно-техническата експертиза по делото, съдът намерил жалбата за неоснователна и удостоверил наказателното разпореждане и сумата по него.

Според магистратите в съответния случай не е имало фактори, които да въздействат на стойностите на напрежението и няма съображение те да са отвън допустимите граници от +10/-15%.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР