Районният съд на Ленин осъди руската журналистка Мария Пономаренко на

...
Районният съд на Ленин осъди руската журналистка Мария Пономаренко на
Коментари Харесай

Русия осъди своя журналистка на 6 години затвор заради статия за Украйна

Районният съд на Ленин осъди съветската журналистка Мария Пономаренко на шест години наказателна колония поради това, че обвинила съветските военновъздушни сили в  през март 2022 година

Държавното обвиняване изиска 9-годишна присъда за Пономаренко, само че съдът не почете това, оповестява Reuters. В същото време обаче съдът забрани на журналистката да работи по специалността си в границите на пет години.

" Патриотизмът е обич към родината, а любовта към родината не би трябвало да се показва посредством поощряване на закононарушения ", сподели Пономаренко пред съда преди произнасянето на присъдата си, съгласно изданието RusNews, където тя е работила.

" Ако е война - тогава я наречете война ", сподели още тя.

Руската журналистка е арестувана още през април месец, по-конкретно поради нейна публикация, " разпространяваща информация за армията на Москва, за която е знаела, че е погрешна ".

Припомняме, на 4 март Руската дума одобри дефинитивно законопроект, с който се предвиждат  с които се дискредитира съветската войска .

На 16 март, където се криеха цивилни с деца. Amnesty International проверява нещастието и заключи, че съветските военни наподобява съзнателно са се прицелили в театъра и с огромна възможност са хвърлили две 500-килограмови бомби от боен аероплан, които са се детонирали по едно и също време. Организацията го дефинира като " военно закононарушение ".

Според Украйна при удара против театъра са починали няколкостотин души. Руското министерство на защитата съобщи, че.
 Събарят театъра в Мариупол
Събарят театъра в Мариупол

Той се трансформира в знак на жестокостта на войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР