Районната прокуратура във Варна е внесла във Варненския районен съд

...
Районната прокуратура във Варна е внесла във Варненския районен съд
Коментари Харесай

Адвокат брутално завлече много варненци в измамна схема! Ще има ли справедливост?

Районната прокуратура във Варна е внесла във Варненския областен съд обвинителен акт против юрист Мирослав А. 38-годишният мъж в качеството си на прокурист за да набави за себе си имотна полза възбудил и поддържал подвеждане у 12 варненци. Имотната щета за потърпевшите е в размер на 505 623 лв.. Адвокатът ще дава отговор за машинация, която е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай и е осъществена като продължавано действие.

Подсъдимият вземал пари от пострадалите, на които заявявал, че ще взе участие от тяхно име в оповестени на обществена обмен парцели по разнообразни изпълнителни каузи. Обещавал им правна помощ и подпомагане посредством намиране и покупка на недвижими парцели във Варна, предложил им ходатайство в договарянията за покупката, инспекция на положението и цялостна подготовка на документите за реализиране на договорката.

Престъпната измамническа скица на подсъдимия Мирослав работила от 2 юли 2015 год. до 16 февруари 2017 година Всичките девет измами са били осъществени през непродължителни интервали от време, при една и съща конюнктура и еднаквост на виновността.

Причинената от закононарушението имотна щета на потърпевшите надвишава 140-кратния размер на минималната работна заплата към 16 февруари  2017 година /460 лева/. Стойността на вредата надвишава повече от 7 пъти тази, която дефинира съществуването на изключително огромни размери. Случаят с измамите на юрист Мирослав А. е изключително тежък, тъй като осъщественото закононарушение поради настъпилите нездравословни последствия и другите отегчаващи отговорността условия разкриват извънредно високата степен на публичната заплаха и на действието, и на дееца.

Обвиняемият е въвел в подвеждане 12 лица, някои от тях са били съпрузи, за нескончаем интервал от време, с цел да не бъде оголен и компрометиран. В резултат на измамливите дейности са потърпевши 13 лица, които се претърпели имотна машинация. Подсъдимият бил предложен от съседи и познати, даже от родителите си, на потърпевшите. Те са му се доверили поради специалността му на юрист и са го заели да ги съставлява и да пази ползите им.

Дори когато Мирослав А. бил лишен от право да упражнява адвокатската специалност, той траял да прави измами, като се представял за настоящ юрист.

Районната прокуратура във Варна е показала в обвинителния акт против Мирослав А. като смекчаващи отговорността условия обстоятелството, че е бил неосъждан и че е възстановил част от породените вреди. Те обаче са едвам 65 353 лв. от породените вреди за над половин милион лв..

Бившият юрист е с мярка за неотклонение " Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Районната прокуратура във Варна му е наложила и възбрана да напуща страната. Предстои делото против 38-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР