Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 61-годишен, измамил шведска

...
Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на 61-годишен, измамил шведска
Коментари Харесай

Измамник отмъкна 17 хил. лева от шведска студентка

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвиняване на 61-годишен, измамил шведска студентка от Пловдив да му даде 17 640 лева Той заречен да спомага на брат ѝ да се трансферира от Медицинския университет в Плевен в този, в който учи и сестра му. Но щом получил парите, спрял да дава отговор на телефона си и се покрил.

25-годишната шведска студентка разкрила мнимия медиатор в онлайн група. Той я уверил, че в случай че получи 9000 евро ще помогне на брат ѝ да продължи следването си в Пловдив. Настоял да му даде парите на ръка, само че младата жена ги превела по сметката на негов непосредствен. След като медиаторът се покрил, братът на излъганото момиче бил отписан от Плевенския университет и изгубил студентските си права. 

По искане на прокуратурата съдът е взел мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения. Действията по следствието не престават. Установено е, че измамата е осъществена в периода от  септември 2020 година до юни 2021 година

Въпросният лъжец нямал нищо с Медицинския университет в Пловдив. Той бил родом от Кърджалийско, само че от дълги години живеел в града на тепетата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР