Районната прокуратура в Монтана обяви, че е внесла в съда

...
Коментари Харесай

Ескалация на конфликт в болницата в Лом: Съдят жена за заплахи за убийство към лекар

Районната прокуратура в Монтана разгласи, че е внесла в съда обвинителен акт против Е.П., упрекната в осъществяване на закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс на Република България. Според обвиняванията Е.П. е отправила съществени закани за ликвидиране към лекар М.К. в болничното заведение в Лом.

Случаят, който провокира необятен публичен интерес, се разви откакто близка на Е.П. постъпила в болничното заведение с тежки затруднения от COVID-19 и умряла . Роднините на умрялата обвинили медицинския личен състав в болничното заведение за гибелта й, като това довело до напрегнати обстановки, включващи закани за разпра.

На 13 декември 2021 година се е разразил случаят, при който Е.П. и други лица се събрали в болничното заведение. Е.П. е отправила директни закани за ликвидиране към лекар М.К., което съгласно прокуратурата е провокирало състоятелен боязън и тревога у лекаря за интервал от към шест месеца.

Случаят беше прегледан от способените органи, като беше формирано досъдебно произвеждане. Събраните доказателства и свидетелски показания са предоставени на съда, където следва делото да бъде прегледано в детайли.

Този случай акцентира смисъла на законността и сигурността в медицинските заведения и слага под въпрос реакцията на обществото при спешни здравни обстановки. Очаква се правосъдният развой да проличи светлина върху събитията към случая и да даде заслужено позволение на случая.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР