Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение на петима души за

...
Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение на петима души за
Коментари Харесай

Съдят мними търговци на пелети за измами за над 100 000 лв.

Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвиняване на петима души за измами на в цялата страна.

На 36-годишният Л.К. е повдигнато обвиняване за машинация в изключително огромни размери.

В интервала от 23 октомври 2017 година до 1август 2019г. обвиненият направил 88 незаконни действия за имотна полза. Те били осъществени от него както независимо, по този начин и в съучастничество с други лица. Мъжът разгласил в разнообразни интернет уеб сайтове, платформи и обществени мрежи разгласи за продажба на пелети за огрев на атрактивни цени. Представял се като търговец или представител на разнообразни заводи и сдружения. Потенциалните купувачи на стоката били заблуждавани от него, че заради импорт от чужбина трябвало предплатено да преведат суми за осъществяване на поръчките. Размерът на желаното от него капаро бил друг, според от цената на декларираното количество пелети. Клиентите се задължавали да вършат парични преводи на посочените от него банкови сметки. Въпреки осъществените заплащания обаче, поръчките не се изпълнявали, а потърпевшите нямали опция да си възстановят направените разноски. При следствието било открито, че сумите постъпвали и били теглени от сметките на безимотни лица, най-често такива с невисок обществен и учебен статус.

По тази скица обвиненият Л.К. предизвикал щета в общ размер 63 955,94 лв.. Сред потърпевшите от него са 73 физически и 5 юридически лица. Освен това по отношение на 14 физически лица той направил опит за причиняване на имотна щета в размер на 37 997 лв.. Общата стойност на предмета на закононарушението възлиза на 101 952,94 лв..

В рамките на досъдебното произвеждане обвинявания били повдигнати и на други четири лица, подпомагали Л. К. - Б. М. (на 44 години), М.С. (на 34 години), Г.С. (на 33 години) и Д.К. (на 29 години). Те са упрекнати в помагачество към измамата.

И петимата обвинени имат правосъдно минало, като двама от тях са били осъждани и за измами. По отношение на Л.К. и Б.М. съдът е определил мярка за неотклонение " задържане под стража ", а обвиненият Г.С. е с мярка за неотклонение " домакински арест ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР