Районната прокуратура в Хасково отказа да образува досъдебно производство и

...
Районната прокуратура в Хасково отказа да образува досъдебно производство и
Коментари Харесай

Недопускането на Асен Василев да гласува: Няма данни за извършено престъпление

Районната прокуратура в Хасково отхвърли да образува досъдебно произвеждане и приключи преписката за недопускането на финансовия министър Асен Василев да гласоподава на първия тур на локалните избори на 29 октомври.

От осъществената инспекция е открито, че няма данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, защото способените органи напълно са спазили наредбите на Избирателния кодекс и напътствията на ЦИК, показват от прокуратурата.

Името на финансовия министър се оказа в забранителния лист поради незаличен сегашен адрес в Съединените щати от 2000 година

Асен Василев се опита да получи уверение от община Хасково, като показа решение на ЦИК от април, че е определен за депутат от Хасковски изборен регион. Това обаче не му оказа помощ и той получи стимулиран отвод от община Хасково.

" Не съумях да гласоподавам. Получих стимулиран отвод, с цел да ми се издаде позволение за гласоподаване ", сподели пред публицисти на 29 октомври финансовият министър.

Той прочете и претекстовете на общината в Хасково за отхвърли. По думите на Василев тя няма задоволително доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

Според него въпросът не е, че не може да гласоподава, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е пробвала да откри дали депутат, определен от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

По думите му това е присъда за града, който последните няколко мандата се ръководи по възмутителен метод.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР