Районната прокуратура в Добрич поиска от районния съд в града

...
Районната прокуратура в Добрич поиска от районния съд в града
Коментари Харесай

Прокуратурата иска глоба до 5 хил. лв. за шефа на мината край Оброчище

Районната прокуратура в Добрич изиска от районния съд в града да санкции с сред 1000 и 5 хиляди лв. шефа на мангановата мина край Оброчище Дейвид Уелингс поради това, че не е почнал произвеждане по неплатежоспособност на представляваното от него сдружение " Евроманган ". По принцип за подобен вид нарушаване се плануват до три години отнемане от независимост, само че защото Уелингс до момента не е осъждан, а и не е бил освобождаван от наказателна отговорност, прокуратурата желае по-лекото наказване санкция.

Управителят на станалото печално известно поради забавените заплащания на миньорите сдружение " Евроманган " бе притеглен като обвинен през ноември 2017 година от Районната прокуратура. Причината бе, че в 30-дневен период от прекъсване на заплащанията на сдружението не е изискал от съда да бъде намерено произвеждане по неплатежоспособност.

Вече са събрани задоволително доказателства по делото, че сдружението концесионер на мина " Оброчище " е изпаднало в неплатежоспособност от 30 юни 2016 година Натрупаните обществени отговорности към Национална агенция за приходите са към 1.5 милиона лв.. " Евроманган " има отговорности и към частни кредитори за доставки и превоз в размер на към 100 000 лв.. На " Енерго Про " ЕАД сдружението дължи 300 000 лв., оповестяват от прокуратурата в понеделник.

Уелингс е английски гражданин със статут на непрекъснато пребиваващ в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР