Районната избирателна комисия на Добрич започва обученията на членовете на

...
Районната избирателна комисия на Добрич започва обученията на членовете на
Коментари Харесай

В Добрич и Перник започват присъствено обучение за членовете на СИК

Районната изборна комисия на Добрич стартира образованията на членовете на секциите от през днешния ден в общините Крушари и Тервел. Те ще се организират присъствено, с разрешението на Регионалната здравна ревизия и в наличието на техен специалист.

От Районната комисия в Добрич показват паника, че към момента няма искащи за секционните изборни комисии в Covid отделенията , както и за преносимите секции, които ще обслужват болните и лицата под карантина.

378 са към този момент образуваните в област Добрич секционни изборни комисии, включително и две преносими за хората с увреждания.

Проблем по думите на ръководителя на РИК в Добрич Цонка Велкова е неналичието на искащи да станат членове на СИК в Covid отделенията.

" Няма искащи за такава секционна комисия на територията на община Добрич. Няма искащи и за останалите преносими, най-малко в Добрич ".

Цонка Велкова посочи, че са подсигурени защитни костюми, маски, дезинфектанти и всичко останало, което ще подсигурява сигурността на хората, заети в преносимите секции.

Тя добави и, че сложността на попълване на изборните протоколи също ще сътвори проблем, като за обработката единствено на един от Изчислителния пункт са декларирали, че ще лишава към 30 минути.

Обучението на членовете на секционните изборни комисии в Перник също е присъствено , заяви ръководителят на РИК Надя Боянова. То стартира от през днешния ден по избран график.

Участниците в СИК ще бъдат обучавани по общини при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

В община Перник образованието ще се организира в спортната зала „ Борис Гюдеров ” на 31 март и на 1 април.

В община Радомир членовете на СИК също ще бъдат разграничени в две групи. Те ще се образоват в театралната зала на читалище „ Напредък ” от 9:00 и от 11:00 часа на 28 март.

В Трън и Брезник образованията са планувани за 27 март, а в общините Ковачевци и Земен - на 28 март.

Това е по-добрият вид, защото немалка част от участниците в секционните изборни комисии нямат опция за онлайн образование, съобщи ръководителят на РИК Надя Боянова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР