Районна прокуратура под тепетата е образувала досъдебно производство за причинена

...
Районна прокуратура под тепетата е образувала досъдебно производство за причинена
Коментари Харесай

След фаталния изход за Ангел Личканов: Прокуратурата образува дело за смърт по непредпазливост

Районна прокуратура под тепетата е образувала досъдебно произвеждане за породена гибел по несъобразителност, откакто през вчерашния ден арестувания Ангел Личканов - Личкана умря в килия в следствения арест на Пловдив. 56-годишният мъж през вчерашния ден е умрял, като по първични данни повода за гибелта е солиден инфаркт. Разследването е против незнаен причинител.

След като бе публикувана вестта за гибелта на Личканов, в началото околните му и юристът му Стоян Донков я опровергаха. В следствие обаче Донков е извикан в ареста, където публично му е обявено за гибелта на подзащитния му. Дъщерята на умрелия - Христина Личканова излезе с ядосан пост, в който насочи обвиняванията си към прокуратурата, че не са реагирали на предизвестията на лекарите, че Личкана е " със запушена артерия и се нуждае от незабавна реанимация ". " Той не е откаран в болница. Ние стояхме с медикаментите пред ареста и не ни пуснаха. Адвокатът му в 17.30 часа се обади в ареста, откъдето му споделиха че Ангел Личканов е жив и здрав. А дали е бил?! Това не може да се назова естествена гибел! ", безапелационна е Христина Личканова.

Миналия петък Личканов е получил микроинфаркт и е бил в болница. След това е изписан. Вчера сутринта още веднъж се е почувствал зле.

" На 20 юли 2023 година с предписание на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Личканов е бил превозен до лечебно заведение на обзор и оказване на здравна помощ във връзка със здравословни недоволства. Датата, часът, лечебното заведение и медицинския експерт, който да извърши прегледа са били авансово посочени от бранителя на Личканов в молба до прокурора. След осъществен обзор той е бил върнат в следствения арест, където по-късно е умрял " оповестяват от Районна прокуратура.

По досъдебното произвеждане са осъществени незабавни дейности по следствието - оглед, разпити на очевидци, както и е назначена съдебномедицинска експертиза за определяне на повода за гибелта. Действията по следствието не престават, разясняват от държавното обвиняване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР