Районна прокуратура-Пловдив, Териториално отделение гр. Карлово наблюдава досъдебно производство за

...
Районна прокуратура-Пловдив, Териториално отделение гр. Карлово наблюдава досъдебно производство за
Коментари Харесай

ТО-Карлово наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната

Районна прокуратура-Пловдив, Териториално поделение гр. Карлово следи досъдебно произвеждане за подкрепяне на чужденци нелегално да преминат през страната посредством потребление на моторно транспортно средство  – закононарушение по член 281, алинея 2 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че на 03.11.2022 година към 18.00 часа от региона на с. Трояново, обл. Бургас М.Г. на 39 година, български жител, качил в управлявания от него лек автомобил „ Форд Галакси “ 7 мароканци, мъже, на възраст от 20 до 35 година, след което тръгнал в посока София с последна точка за разтоварване – с. Долни Богров. М.Г. бил следван от втори автомобил – Ауди А3, ръководен от П.С. на 40 година, също български жител.

В региона на с. Васил Левски, общ. Карлово, към 21.50 ч., двата автомобила били спрени от чиновници на РПУ-Карлово. При осъществената инспекция е открито, че П.С. кара след приложимост на наркотично вещество – амфетамин. П.С. е дал кръвна проба за проучване. По случая е бил известен дежурен прокурор в районна прокуратура Пловдив.

Към момента са разпитани в наличието на преводач четирима от транспортираните мароканци.

М.Г. и П.С. са арестувани за 24 часа.

Предстои през днешния ден да бъдат привлечени като обвинени за това, че на 03.11.2022 година, в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза незаконно подкрепили 7 жители на Мароко – всички мъже, на възраст от 20 до 35г., да минават нелегално в страната. Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство. Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. ал.1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

М.Г. и П.С. ще бъдат арестувани за 72 часа от наблюдаващ прокурор в районна прокуратура Пловдив, Търговско отделение Карлово.

Действията по следствието не престават под управлението на Районна прокуратура-Пловдив, ТО-Карлово.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР