Районна прокуратура - Пловдив се самосезира след поста на бившата

...
Районна прокуратура - Пловдив се самосезира след поста на бившата
Коментари Харесай

След признанието за фалшификации в Пловдив: Прокуратурата проверява кметските избори от 2015 г.

Районна прокуратура - Пловдив се самосезира след поста на някогашната шефка на ОИК Деница Чингарова, че е била принудена на фалшифицира локалните избори през 2015 година.

По инструкции на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Пловдив ще бъдат снети пояснения от жители, изискани документи и други Проверката е предоставена на отдел " Криминална полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив с оглед осъществено закононарушение по член 143 алинея 1 от Наказателния кодекс – за насила. Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен, пишат от прокуратурата.

Припомняме, че фрагментът на ГЕРБ Деница Чингарова написа в профила си във Facebook: " Да се знае... Бях принудена със опасност към децата ми да подправям изборите в интерес на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества в никакъв случай не са печелили избори, тъй като не го заслужават...!!! ".

 

" Изборите завоюва Славчо Атанасов, а в " Тракия " Костадин Гаров. За съществото Димитър Колев не желая да приказвам, тъй като се беше оакал авансово и трябваше да го пазя в Административен съд ", написа още Чингарова в отговор на въпрос на Ангел Ангелов дали изказванието е съществено.

На вота през 2015 година претендентът на ГЕРБ Иван Тотев завоюва втория си мандат, откакто надви на балотажа против Славчо Атанасов единствено с 1416 гласа повече.

Кандидатът на ГЕРБ в регион „ Тракия “ Костадин Димитров също надви на втори тур против претендента на Патриотичния фронт Костадин Гаров.

Иван Тотев разгласи, че ще заведе дело за клюка против нея.

В момента Чингарова е юрист на свободна процедура, а преди този момент бе на редица постове в Община Пловдив. В първия мандат на Тотев Чингарова бе шеф на " Общинска благосъстоятелност ", а при втория му стана зам.-кмет на регион " Централен ". На последните избори бе в листата на ГЕРБ, само че на далечното 37-о място и не се пребори за общински консултант. В началото на този мандат тя се бе записала в бюрото по труда, отбелязва trafficnews.bg.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР