Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за престъпление

...
Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за престъпление
Коментари Харесай

Съдят 40-годишен добричлия за шофиране в пияно състояние

Районна прокуратура - Добрич притегли към наказателна отговорност за закононарушение по член 343б, алинея 2 от Наказателен кодекс - ръководство на МПС след приложимост на алкохол с централизация над 1,2 на хиляда, 40-годишен мъж от регионалния град. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор И.К. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвинения да бъде избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Това не е първа сходна демонстрация на добричлията, който към този момент бил осъждан два пъти за същото закононарушение през 2017 и през 2019 година, когато бил наказан дейно и търпял наказване „ отнемане от независимост “ за период от 9 месеца.

Обвиняемият бил спрян за рутинна инспекция от полицейски патрул към 22:00 часа на 11 октомври 2022 година. Служителите на ОДМВР – Добрич го тествали за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробата за алкохол бил позитивен и посочил централизация от 2,04 на хиляда. И.К. бил арестуван и отведен в болнично заведение за взимане на биологичен материал, само че отказал да даде кръвна проба.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР