Районна прокуратура – Враца, ТО – Бяла Слатина ръководи разследване

...
Районна прокуратура – Враца, ТО – Бяла Слатина ръководи разследване
Коментари Харесай

Задържаха младеж за извършен грабеж на възрастна жена в с.Бъркачево

Районна прокуратура – Враца, Търговско отделение – Бяла Слатина управлява следствие по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 25/26.12.2022 година в с.Бъркачево, област Враца бил осъществен обир на 82 годишна жена. Извършител на грабежа е 22 годишен от гр.Оряхово.

Вечерта на 25.12.2022г. бил в заведение в с.Бъркачево, използвал алкохол, след което решил да извърши незаконното действие. Около 23,00ч. проникнал в дома на потърпевшата. Упражнявайки мощ лишил от владението й сумата от 3560лв., както и мобилен телефон с сложена в него СИМ карта.

Незабавно под управлението и надзора на Районна прокуратура – Враца са били подхванати дейни дейности по откриване на закононарушението – разпити на очевидци, претършуване и изземване, оглед на местопрестъпление.

Извършителя на закононарушението е открит - Я.Г. Я. на 22 години. Незабавно е притеглен в качеството на обвинен от наблюдаващ прокурор при РП-Враца, ТО-Бяла Слатина. По искане на прокуратурата привлеченият в качеството на обвинен Я.Г.Я. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР