Кражба на часовник стои в основата на убийството в Новачене

...
Кражба на часовник стои в основата на убийството в Новачене
Коментари Харесай

Кражба на часовник стои в основата на убийството в Новачене

Кражба на часовник стои в основата на убийството в Новачене отпреди дни. Това стана ясно брифинг, даден по случая от проверяващите в столицата.

За убийството се разбра преди дни, когато в ботевградското село Новачене бе открито тяло на 58-годишен мъж. За изгубването му е подаден сигнал в полицейското ръководство в Ботевград на 14 май. Заподозреният като причинител е мъж на 77 години, който е другар на жертвата. Според проверяващите в центъра на действието стои точно кражбата на часовник, който е благосъстоятелност на обвинения.

„ Те са се познавали и постоянно са употребявали алкохол дружно “, сподели окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Убийството е осъществено в последна къща на село Новачене, която обвиненият употребил. Имотът е с 3 декара двор и бил обраснал целия в метър и половина трева.

Разследващите разкриват, че откакто обвиненият умъртвил приятеля си, го разчленил и се е опитал да изгори тялото му.

„ В двора на къщата е открито огнище, в чиято пепел са открити и конфискувани над 20 костици. Около самото огнище във високата трева са открити още доста костици, както и секира със следи от червеникаво-кафява течност “, сподели началникът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи София София Тихомир Ценов във връзка откритите доказателства на мястото на престъплението.

Експертизите удостоверяват, че кръвта и костите са на убития.

Заподозреният за убийството е бил към този момент наказан предходната година за нанасянето на междинна телесна щета, само че тогава получил условно наказване за отнемане от независимост. Сега той отхвърля да е отговорен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР