Районен съд - Стара Загора потвърди мярката за неотклонение задържане

...
Районен съд - Стара Загора потвърди мярката за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Обвиняемият по случая Дебора остава в следствения арест

Районен съд - Стара Загора удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража " на Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова. За повторно неговите юристи внасят искане за изменение на мярката в по-лека, съобщи БНР.

Като съображение за настояването, Георгиев да бъде освободен от ареста отбраната уточни, че няма нови доказателства по обвиняването. Адвокатът Петко Кънев съобщи:

" Говорим за обвиняването за закани за ликвидиране, за което е наложената мярката за неотклонение. За три месеца досега нито едно ново доказателство няма събрано от прокуратурата. Напротив, има техническа експертиза, която опровергава обвинителната теза. Категорично кореспонденцията сред тях двамата по никакъв метод не касае закани за ликвидиране. Това са едни закачки сред тях, които те си пишат като доста близки. Както той ѝ написа, по този начин и тя му написа " Щ*та убия " и е несериозно за това да се повдига обвиняване. Или, в случай че се гледа действително, трябваше и тя да е с обвиняване за закани за ликвидиране ", съобщи адв. Кънев.                 

Съдът обаче одобри, че към сегашния миг продължава да съществува съмнение, че Георгиев е направил закононарушението, в което е упрекнат, че може да извърши друго закононарушение и че действието е с висока социална заплаха, заради което удостовери наложената му най-тежка мярка за неотклонение.

Определението на съда може да се апелира в 3-дневен период пред Старозагорския областен съд.

Георги Георгиев е с непрекъсната мярка за задържане под стража от 31 юли за закани с ликвидиране по отношение на Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинявания - за насила и за нанесена междинна телесна щета. При изговаряне на определението през днешния ден съдът означи: приема, че съществува обосновано съмнение Георгиев да е направил закононарушението " закани с ликвидиране " и единствено съмнение по отношение на авторството по обвиняванията за насила и нанесена междинна телесна щета.

" Обективността изисква да се означи, че съществуват и доказателства, които разколебават тези обвинявания, само че това следва да се обясни и потвърди в правосъдното произвеждане ", означи правосъдният състав.  

От своя страна отбраната на Георги разяснява, че от претекстовете в определението на съда се вижда, че авторството на действията, в които е упрекнат Георгиев, е разколебано.  

В правосъдната зала стана ясно още, че следствието по случая е пред привършване и следва предявяване на материалите на страните. Вероятно делото всъщност ще се гледа в различен правосъден регион заради изработен отказ на всички правосъдни сформира в Стара Загора.   

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР