Районен съд - Пловдив определи постоянна мярка за неотклонение "задържане

...
Районен съд - Пловдив определи постоянна мярка за неотклонение "задържане
Коментари Харесай

Арест за мъжа, стопанисвал цех, от който са зареждани нелегалните фабрики за цигари

Районен съд - Пловдив дефинира непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на 38-годишния Георги Моллов, притежател на цеха, от който са били зареждани разрушените на 24 август 2018 година заводи за незаконно произвеждане на цигари.

Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 24.08.2018 година в с. Калугерово, обл. Пазарджик, е държал акцизни артикули без бандерол - 1 700 кг. нарязан тютюн, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

Според съда има обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието, в което е упрекнат. Налице е заплаха от осъществяване на друго закононарушение, в случай че по отношение на него бъде взета по-лека мярка за нетклонение.

В хода на следствието е открито, че като притежател на мандра в с. Калугерово, обвиненият е провел и завод, в който е правил нарязване и обработка на огромни количества тютюн, който след това е доставял на незаконните заводи, произвеждащи цигари в Горна Оряховица и Тутракан. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат Георги Моллов е от 2 до 8 години отнемане от независимост.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР