Район „Източен“ готви няколко големи проекта за 2022 година. Това

...
Район „Източен“ готви няколко големи проекта за 2022 година. Това
Коментари Харесай

Иван Стоянов с грандиозни планове за Столипиново, искат близо 7 млн. за проекти за целия район

Район „ Източен “ готви няколко огромни плана за 2022 година. Това разгласи самият райкмет Иван Стоянов на конференция, в която означи и всички изпълнени през миналата година планове.

За осъществяването на плановете ще желаят близо 7 милиона лв. от Голяма Община. За озеленяване и облагородяване на пространствата в региона са включени близо 1,5 млн. лв..

„ Държавният бюджет към момента не признат и той може да бъде признат най-рано в края на февруари и да се актуализира на полугодие. Това значи, че Пловдив може да получи средства най-рано през май. След това, в случай че би трябвало да се организират тръжни процедури, ще отнеме най-малко три месеца. Така ще стигнем до нова актуализация. Това значи, че в случай че Голяма община е затруднена със свои планове, ние всички районни кметства имаме контракти с компании за настоящи поправки, така че незабавно могат да се трансферират средства, с цел да си изпълним проектите “, съобщи Иван Стоянов.

Въпреки това районният кмет съобщи, че е наясно с това, че плановете ще изискват колосална сума и е допустимо да не бъдат осъществени в границите на една бюджетна година. Затова ще се разчита вероятно на изравнителна дотация, Капиталова стратегия и показване на план пред районното министерство.

Ето и идните огромни инфраструктурни планове на Общината:

Част от огромните инфраструктурни планове на „ Източен “ са главен ремонт на ул. „ Арх. Камен Петков “ в частта от бул. Княгиня Мария Луиза “ до ул. Богомил “ ; реорганизация на ул. „ Славянска “ – от бул. „ Източен “ до ул. „ Лев Толстой “. Предвижда се и план за Транспортно информационен проект на част от ул. „ Удроу Уилсън “, ул. „ Бъндерица “ в сектора от ул. „ Ландос “ до ул. „ Удроу Уилсън “ и кръстовището на ул. „ Ландос “- ул. Бъндерица и план на ПУП- ПУР. С последния план колите, преминаващи от Скобелева майка няма да се постанова да минават през града.



Предвижда се още работа по кръстовище на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ с бул. „ Цариградско шосе “ в сектора на секване с ул. „ Арчарица “ и ул. „ Лев Толстой “.



Включени са и планове за създаване на многофункционална спортна зона с стадиони за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, тенис на маса и фитнес навън. Голямото спортно оборудване до ул. „ Вратцата “ в кв. „ Източен “.



Ето останалите планове на „ Източен “, в които се планува благоустрояване на междублокови пространства:

Предвидено е благоустрояване и социализация на краткотраен парк на ул. „ Лотос “ № 1 за 150 000 лева Възнамерява се и настоящ ремонт на паркинг на ул. „ Дюлево “ - зад обществени грижи за 130 000лв.

Ще се извърши ремонт и облагородяване на междублоково пространство и детска площадка и фитнес – ул. „ Г. Хаджипавлов “ /40 000/, ремонт на детски площадки ул. „ Преспа “ 8-12 /100 000/ и създаване на нова детска площадка на ул. „ Златорог /80 000/.

Планира се осъществяването на настоящ ремонт на паркинг на ул. „ Жеравна “ /70 000/ и имота зад пазара в кв. „ Изгрев “ – алеи и озеленяване/30 000/.



Плановете за квартал „ Столипиново “:

Един от главните акценти на региона ще бъде квартал „ Столипиново “. Източен ще желае увеличение на броя контейнери с най-малко още 100, съобщи Стоянов, защото сега жителите на етническия квартал разполагат с към 65.

За никого не е загадка, че замърсяването там идва от безразборното изхвърляне на боклуци отвън контейнерите. Затова от региона ще желаят спомагателните контейнери да бъдат ситуирани по разнообразни местоположения.

„ За задачата ще би трябвало да бъдат обезпечени пари за срутване на противозаконни постройки в квартала, с цел да се обезпечи достъп за сметоизвозваща техника. Ще организираме и акции против горенето на боклуци, вярно изхвърляне на боклуци, както и противозаконното развъждане на животни. Ще използваме и обществените мрежи, където жителите са дейни “, разясни Стоянов.

Ще бъдат поискани средства за създаване на видеонаблюдение. Този път региона ще предложи и законови промени, съгласно които да се нося наказателна отговорност за горене на боклуци и нерегламентирано изхвърляне. Ще се желае още увеличение щата на Общинска защита в района. Обмисля се основаване на профилирано звено към общинска конструкция, което да реализира надзор по входно-изходните точки на кв. „ Столипиново “ против внасянето и изнасянето на боклуци от всевъзможен вид.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР