Раймондс Томсонс от Латвия, бивша балтийска съветска република, която не

...
Раймондс Томсонс от Латвия, бивша балтийска съветска република, която не
Коментари Харесай

Най-добрият сомелиер в света е от Латвия, страна, която не произвежда вино

Раймондс Томсонс от Латвия, някогашна балтийска руска република, която не създава вино, завоюва интернационалния конкурс за най-хубав сомелиер в света The Best Sommelier of the World 2023 - знак на разнообразните профили в тази специалност, очароваща надалеч оттатък лозарските райони, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Друга представителка на Северна Европа, Нина Йенсен от Дания, стана вицешампионка за втори следващ път в състезанието, проведен на три години. Третото място зае китаецът Рийз Чой.

" Не мога да допускам. Изключително благополучен съм ", показа Раймондс Томсонс на финала, проведен на закрития стадион " Дефанс " в Париж.
Запитан шеговито от водещия дали в страната му, чието име той обърка с това на Литва, прилежащата балтийска страна, има лозя, най-хубавият сомелиер в света отговори: " Нека по-скоро да се насладим на латвийските бири ".

Не толкоз артистичен и по-овладян, само че по-прецизен, латвиецът победи датчанката Нина Йенсен, която впечатли феновете със своята убеденост.
По-рано на полуфинала Раймондс Томсонс показа, че счита за " преимущество " това, че не е израснал в културата на виното.



“ " Ние нямаме история и съзнанието ни е по-свободно. В Латинска Америка или в типичен страни като Испания и Португалия им е по-трудно да се отворят към виновността по света, тъй като се гордеят със своите лични ", сподели Томсонс. ”


Всички тествания на финала бяха на тематика вино: разпознаването му " на сляпо ", асоциирането на камък с вино, на виновност с ястия, разкриване на неточности в ценова листа или различаване на бутилка от серия изображения.

За да стигнат до такава степен обаче, участниците трябваше да покажат познания и умения и за други питиета.

Филип Фор-Брак, президент на Съюза на френските сомелиери и победител в състезанието " Най-добър сомелиер в света " през 1992 година, сподели, че компетентността по " всички питиета " в света към този момент е от значително значение.

В съпоставяне с първото издание на съревнованието през 1969 година потребителите разполагат с повече информация отпреди, а профилите на сомелиерите, които могат да пътуват и да се образоват на разнообразни места, са доста по-разнообразни, означи Брак преди състезанието.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР