Раул Пал, основател на Real Vision и видна фигура в

...
Раул Пал, основател на Real Vision и видна фигура в
Коментари Харесай

Изненадваща прогноза за цените на Биткойн и Етериум от бивш директор на Goldman Sachs

Раул Пал, създател на Real Vision и видна фигура в анализите на крипто пазара, направи смела прогноза, съгласно която Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) с наближаването на това, което той назовава " крипто лято ".

Eкспертът разказва крипто лятото като алткойн сезон, който притегля вниманието от Биткойн към други криптовалути. Той акцентира , че през този интервал Етериум нормално стартира да надминава BTC, отбелязвайки началото на “алткойн сезона ”.

Прогнозата на Пал включва времева линия, в която се показва по какъв начин нещата могат да ескалират трагично. Той загатна появяването на това, което назовава “Бананова зона ”, характеризираща се с цялостна фикс идея към втората половина на годината и през 2025 година

Основата на неговото умозаключение са историческите данни, макар че той призна, че предишните резултати не подсигуряват бъдещи резултати. Един от главните катализатори на тази прогноза може да бъде облекчаването на макроикономическата среда, изключително в Съединени американски щати.

QCP, основана в Сингапур компания за търговия с криптовалути, акцентира по какъв начин вливането на ликвидност от страна на американското министерство на финансите може да подтиква пазарите. Въпреки продължаващите опасения за инфлацията фокусът може да се измести към фискалната политика, която се чака да подтиква ликвидността и представянето на активите през втората половина на годината.

Предстоящото на 1 май оповестяване на тримесечно рефинансиране (QRA) може да докара до по-големи излъчвания на краткосрочни американски облигации, което ще докара увеличение на пазарната ликвидност.

Артър Хейс, създател на BitMEX, повтори сходни настроения, като предвижда, че по време на изборите в Съединени американски щати в стопанската система ще бъде вкарана спомагателна ликвидност. Повишената ликвидност нормално благоприятства рисковите активи, което евентуално може да докара до рали на крипто пазара.

Макар че превъзходството на Етериум по отношение на Биткойн остава нестабилно, макроикономическите фактори могат да изиграят значима роля в стимулирането на предстоящото “крипто лято ”, а освен историческите цикли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР