Ратифицирането договорът за името на Македония в гръцкия парламент ще

...
Ратифицирането договорът за името на Македония в гръцкия парламент ще
Коментари Харесай

Гърция гласува за Договора от Преспа в началото на следващата седмица

Ратифицирането договорът за името на Македония в гръцкия парламент ще бъде гласувано на 21 или 22 януари, оповестяват от гръцката телевизия " Талма ", съобщи БГНЕС.
Иначе през днешния ден, 16 януари, следва гласоподаване на избор на доверие на държавното управление на Ципрас, след излизането от ръководещата коалиция на АНЕЛ на Панос Каменос. Оказа се обаче, че както от АНЕЛ, по този начин и от " Потами " има депутати, които поддържат утвърждението на Договора от Преспа и това дава на Ципрас нужното болшинство от 151 депутати както за ратификацията, по този начин и за сполучливото превъзмогване на вота на доверие.
По-рано гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи, че въпросът за името първо ще бъде утвърден и едвам тогава гръцкият парламент ще се гласоподава протокола за участието на Македония в НАТО.
Иначе гръцкото издание " Катимерини " разяснява, че излизането на АНЕЛ от ръководството в действителност е преимущество в интернационален проект за Ципрас, защото партията на Каменос постоянно е била смята за прекомерно крайнодясна. Това излизане може да провокира нови опити на европейското ляво да приобщи " Сириза ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР