Ратификацията на договора за F – 16 има за цел

...
Ратификацията на договора за F – 16 има за цел
Коментари Харесай

Инж. Николай Дренчев, „Възраждане“: Ратификацията на договора за F – 16 има за цел България да има ескадрила, но на чертеж

" Ратификацията на контракта за F – 16 има за цел България да има ескадрила, само че на чертеж ", съобщи инж. Николай Дренчев от партия " Възраждане ".

От партията припомнят, че нес в „ Комисията по защита “ в Народното събрание ще се преглеждат договорите за закупуването на F – 16.

По-рано през днешния ден, на среща с жители, инж. Дренчев разяснява обществените данни, които са оповестени от Министерски съвет по отношение на подписания от България контракт за покупка.

„ Това е един извънредно циничен контракт. Той е подписан в ущърб на българския народен интерес и това нещо излиза наяве, когато този контракт се дискутира в Комисията по защита в Народното събрание. Този факт е и повода Министерски съвет да желае да приемем тази ратификация, съгласно която оттук насетне виновен за осъществяването ще бъде не Народното събрание, а министърът на защитата. При това състояние всички нередности, включително забавянето на самолетите, вероятната липса на системи от тях и самоволната замяна на едни детайли от контракта с други, ще бъде прикрито от народните представители, Ще бъде комфортно прикрито от властимащите и за хората, които имат възражения по отношение на този контракт и метода, по който той се извършва “, разяснява инж. Дренчев.

" Възраждане " напомнят, че инж. Николай Дренчев е приключил Военно- Въздушното учебно заведение и е пилотирал изтребител - МиГ 23. Това го прави единственият депутат в 47-то Народно заседание, който познава всичко - от структурата на самолета - до технологията на неговото пилотиране. Като специалист в региона, ползвайки правото на достъп до социална информация като депутат, инж. Дренчев посети Министерството на Външните работи и се срещна детайлно с контракта за закупуването на F-16. В резултат на това инж. Дренчев внесе сигнал до Прокуратурата заради грешки в контракта, който е подписан. В него не е ясно каква тъкмо е цената на контракта като цена, какво тъкмо би трябвало да се достави и в какъв период, защото на отсрещната страна – Съединени американски щати, са дадени права да трансформира едностранно клаузите по контракта. В контракта не са планувани и неустойки.

Вероятно желаната ратификация е опит на властта да скрие контракта от очите на хора, които не са съгласни с формулировката му. Вероятно задачата е той да бъде пропуснат, с цел да може умерено да се заприказва за закупуването на още 8 самолета F – 16, с цел да може България да има една ескадрила, само че на чертеж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР