Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката

...
Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката
Коментари Харесай

Доц. Байкова изнесе шокиращи данни за гадостите, с които тъпчат сиренето и кашкавала и колко зле влияят на организма ни!

Растителните мазнини в сиренето постоянно са отчасти хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са нездравословни ". Това разяснява проф. Донка Байкова в ефира на Нова телевизия във връзка статистика, съгласно която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини.  В същото време тя посочи, че в случай че растителните мазнини в един артикул са натурални, то те не са нездравословни. Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин да вземем за пример.

Бялото саламурено сирене е национална горделивост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.

И това е забавно: Д-р Дарина Ангелова: Химията в храната предизвиква алкохолизъм! - Четете още на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to

Влагат се по-евтини първични материали, с цел да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, тъй като са течни.

За страдание те не са свойствени за нашия организъм, той няма по какъв начин да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите кафези. Оттам нататък стартират нашите проблеми.

Ето какво още сподели доцент Байкова:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР