Расте напрежението сред работещите в Мини Марица – изток“. На

...
Расте напрежението сред работещите в Мини Марица – изток“. На
Коментари Харесай

Отново расте напрежението в мините

Расте напрежението измежду работещите в „ Мини Марица – изток “. На среща сред управление и чиновници на предприятието още веднъж беше подложен въпросът за бъдещето на комплекса.

След диалозите Бисер Бинев, ръководител на синдикалната организация на КТ „ Подкрепа “ в мините съобщи, че упорстват пред управлението да показа визията си за развиването на комплекса и да изясни на хората какво следва. 

" Основната концепция на срещата е да изразим нашите терзания по отношение на всички документи, които сега страната за следващ път не показва като планове на тактика, забележки по Пътната карта за индиферентност и териториалните проекти. Знаете, че през последните седмици беше направена проектостратегия за енергийно развиване на страната. Според нея още от следващата година България би трябвало да създава 9 тераватчаса електрическа енергия от въглищни мощности. Това значи " Мини Марица-изток " да добива годишно не повече от 14 млн. тона въглища, а още тази година ние ще приключим на към 19 млн. тона и предприятието е в доста сериозна обстановка, да не кажа пред банкрут. Искаме изясненост по въпроса ще има ли съкращения, хората ще си получават ли заплатите и всички обществени придобивки, които имат ", сподели Бисер Бинев. 

Докато се организираше срещата, пред административната постройка се събраха работещи в предприятието, с цел да изразят поддръжката си с договарящите. 

От синдикатите обявиха още, че имат подготвеност да продължат с протестни дейности и даже още веднъж да преминат към гражданско непокорство. 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР