Ръст в интереса към ваксините срещу коронавируса се наблюдава във

...
Ръст в интереса към ваксините срещу коронавируса се наблюдава във
Коментари Харесай

Преди пика: Увеличава се интересът към ваксините срещу COVID-19 във Враца

Ръст в интереса към имунизациите против ковид се следи във Враца. Това проличава от ежедневните данни, изнасяни от Регионалната здравна ревизия. Само през вчерашния ден здравните служащи са сложили 92 дози. Цифрата е много огромна, спрямо дните отпреди няколко седмици, когато искащите да се имунизират се брояха на пръсти.
Най-голям е ползата към имунизацията на Pfizer-BioNTech, от която през вчерашния ден са сложени 90 дози. Останалите две са с препарата Janssen. Това може би се дължи на обстоятелството, че другата РНК ваксина на компанията Moderna е налична единствено с авансово записване, както стана ясно от известие на РЗИ преди две седмици.
От данните на здравната ревизия не излиза наяве обаче дали засиленият интерес е към първа или бустерна доза. В региона общо поставените дози са 94 440. От тях със приключен имунизационен цикъл са 47 287 души, с първи бустер – 16 608, а едвам 310 души са си поставили втора бустерна доза.
Към днешна дата дейните случаи в област Враца са 395, от които 7 са в болница. През миналото денонощие новозаразените са 16, а 86 индивида са сложени под карантина от здравните управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР