Ръст в домовите кражби спрямо миналата година. Това показват данните

...
Ръст в домовите кражби спрямо миналата година. Това показват данните
Коментари Харесай

Как да защитим дома си от набези на крадци по празниците


Ръст в домовите обири по отношение на предходната година. Това демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи за първите 10 месеца на годината. Рискът от кражби става още по-голям по време на почивните дни, когато обичайно хиляди потеглят на път и оставят празни домовете си.

Последните дни на годината се оказват и най-атрактивни за нарушителите. Най-често обирите стават преди обед – сред 9 и 12 часа или късно вечер в края на седмицата. Най-уязвими са ниските етажи – до трети, а най-често в плячка на крадците се оказват парични суми, скъпи движимости и бижута. За първите 10 месеца на годината са осъществени над 17500 обири и са разкрити към 5400.

Половината от домовите обири са осъществени в София, предава Нова тв.

Според криминалистите обирджиите работят все по-бързо, професионално и проведено. Между две и три минути. Толкова приблизително са нужни на крадците, с цел да обхванат в дома ни, разкриват специалисти. Не дребна част от кражбите обаче остават отвън статистиката на Министерство на вътрешните работи.

В същото време на пазара се оферират все по-модерни разновидности за отбрана и сигнализация, че крадците са в дома ни. 90% от българите подценяват риска от навлизане на крадци, счита специалистът по заключващи системи Илиян Царибродски.

Огромна част от клиентите му търсят помощ едвам когато са станали жертва на кражба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР