Ръст на заболели с COVID-19 деца. Ще затварят ли отново

...
Ръст на заболели с COVID-19 деца. Ще затварят ли отново
Коментари Харесай

Повишава се броят на заразени учители и ученици, децата са най-потърпевши

Ръст на болни с COVID-19 деца. Ще затварят ли още веднъж учебните заведения?

" Приближаваме се към нещо сходно, покачва се броят на инфектирани учители и възпитаници, само че най-опасното в тази обстановка е, че доста се увеличи броят на отсъстващите учители. Някои от тях са заболели, други са под карантина, трети са си поставили ваксина. И когато в едно учебно заведение те са над 5%, към този момент се появява проблем. А в този момент получихме информация, че има учебни заведения в страната, където има над 20% отсъстващи учители ", сподели ръководителят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " доктор Юлиян Петров в студиото на " Денят ON AIR "

Той е безапелационен, че в такова учебно заведение организацията на работа става извънредно сложна.

" Не мога да кажа, че новият План на държавното управление за справяне с пандемията е по-добър от остарелия, тъй като ние от 2 години останахме с чувството, че предлагаме на Министерството на здравеопазването да се ползва диференциран метод, а сега мерим положението в съответния град, регион, какво е положението на здравната система и отново тя рефлектира върху просветителните институции - нещо, което не мисля, че е най-правилното нещо. Децата си остават най-потърпевши и при една влошена обстановка още веднъж ще бъдат в онлайн образование, което не е най-хубавото решение ", добави доктор Петров.

Той счита, че би трябвало да погледнем какво се случва в Европа и като последна мярка към този момент да се затварят учебните заведения.

Попитан дали е вид тестване два пъти с щадящи проби, доктор Юлиян Петров отговори: " Ако това ще ги избави от затваряне - да, вид е. Много коментирахме тези проби, тяхната успеваемост. Но дано и здравният министър да намерения върху това тези проби да се вършат у дома. Много страни го вършат. Продължаваме да тиражираме, че нямаме доверие на родителите. "

" Ваканцията може да я назовем обичайната, тъй като всяка година по това време синдикатът е давал предложение, когато станат повече заболели, да е една седмица - от 31 януари до 4 февруари. И общо 9 дни да бъдат изолирани възпитаници и учители. Учениците доста се трансформираха с онлайн образованието, години наред ще наваксват и ще могат да станат такива, каквито бяха преди пандемията ", уточни още гостът.

Юлиян Петров напомни, че няма правилник за наложителна включена камера по време на онлайн образованието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР