Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одеска

...
Рано тази сутрин Русия е атакувала отново южната украинска Одеска
Коментари Харесай

Русия нападна Одеска област с ракети и дронове

Рано тази заран Русия е атакувала още веднъж южната украинска Одеска област с ракети и дронове камикадзе, оповестяват украинските военновъздушни сили, представени от ДПА.

Задействали са се системите за противовъздушна защита в региона и над едноименния пристанищен град, осведоми рано сутринта осведомителният портал " Украинска истина ", като се базира на военновъздушните сили и регионалната военна администрация.

Съобщено беше за няколко детонации в Одеса.

Областният шеф Олег Кипер заяви в " Телеграм ", че минимум трима души са ранени при офанзивата против града.

" В резултат на вражеското нахлуване на Одеса породиха няколко пожара от паднали парчета от ракети. Стъклата на прозорците на постройките се пръснаха от въздушната вълна ", сподели Кипер, представен от Ройтерс.

Украинските въоръжени сили оповестиха, че са свалили всички 15 дрона и осем ракети с морско базиране " Калибър ", с които Русия е атакувала пристанищния град.

Общежитие и супермаркет са потърпевши от падащи ракетни парчета, уточни в обществените мрежи украинското командване. То помести и видеозапис и фотоси, на които огнеборци гасят огромен пожар.

Информацията не може да бъде тествана посредством самостоятелен източник. За момента няма коментар от страна на Русия.

След като през юли Русия разгласи отдръпването си от съглашението за транспорт на украинско зърно, украинските черноморски пристанища, основно тези към Одеса, бяха подложени на масирани офанзиви. Оттогава пристанищните уреди и самият град бяха обстрелвани няколко пъти, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Одеса е най-голямото пристанище и военноморска база на Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР