Рано сутринта на 1 юли млади и стари посрещат изгрева

...
Рано сутринта на 1 юли млади и стари посрещат изгрева
Коментари Харесай

Десетки посрещнаха Джулай морнинг на брега на морето

Рано сутринта на 1 юли млади и остарели посрещат изгрева на слънцето на брега на морето. По традиция " Джулай морнинг " символизира недоволството и желанието за независимост на личността.
 
" Джулай Морнинг " или в резюме Джулая (по името на известната ария на " Юрая Хийп " от 1971 година " July Morning " ) е най-традиционният хипи празник в България, зародил в средата на 80-те години на предишния век. И, макар че традицията е обвързвана с хипи придвижването в Америка, тя съществува в България и до през днешния ден. На всеки 30 юни против 1 юли хора се събират по цялото Черноморие и на други места в страната, с цел да посрещнат дружно слънцето.

Джулая е неповторим за България заради естеството на неговото пораждане и не се следи в други европейски страни. Твърди се, че е зародил като митинг против комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната ария на Юрая Хийп. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за първичните участници.

След рухването на комунистическия режим в страната придвижването продължава да съществува, само че неналичието на първоизточника за митинг трансформира с времето главната концепция на първото хипи-движение в България. Въпреки това, въодушевлението от първите утринни лъчи, като знак на зараждащия се живот, е към момента съществена причина хората да го празнуват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР