Рано или късно този комплекс С-300 ще го премахнем. Всяка

...
Рано или късно този комплекс С-300 ще го премахнем. Всяка
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев и дефектните ни ракети за Украйна: Няма причини за политическа истерия

Рано или късно този комплекс С-300 ще го премахнем. Всяка оръжейна система има избран запас. Предстои превъоръжаване на нашата противовъздушна защита.

Това подсети пред БНР ген. Съби Събев – първият народен боен представител на България в НАТО. По думите му този комплекс е несъответстващ с въоръжението на НАТО и следва замяната му с съвременни западни системи.

„ Г-н Пеевски е прав. Не виждам аргументи за тази политическа нервност – че ще предоставим избран брой дефектирали ракети за зенитно-ракетния комплекс С-300. Няма по какъв начин да използваме тези ракети и няма по какъв начин да отстраним тези недостатъци по тях “, изясни Събев.

Ако не ги изпратим, те ще стоят и в скоро време ще би трябвало да ги унищожаваме. Техническият им запас е 10 години. Комплексът е доставен някъде 1998-99 година Те са на повече от 30 години. С огромни усложнения се поддържа техническото положение на този комплекс “, добави генералът.

Той не вижда „ никаква покруса в това, че тези ракети могат да бъдат предоставени на Украйна, която може да откри метод да в профил дефектите “.

Само един тръст в Руската федерация може да реализира поправки, а той е отказал, изясни Събев и допусна, че в Украйна „ по всяка възможност имат някакви ремонтни благоприятни условия “, щом са се съгласили.

Въпросът има и човечен темперамент, добави военният специалист. И е изцяло прав, тъй като ракетите С-300 по формулировка и функционалности не са за нахлуване, а за защита от непознати самолети и ракети. Да протестираш против предоставяне на отбранително оръжие на защитаваща се страна, значи да искаш офанзивите на агресора да не бъдат спирани, а да правят умерено своята убийствена работа по мирни градове.

Крайно време е президентът „ да си поправя както геополитическия, по този начин и хуманния компас “, предложи ген. Съби Събев във връзка позицията на Румен Радев по тематиката.

Намирам неговата позиция извънредно несъответстваща, която уронва имиджа на нашата страна. “
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР