Ранни лабораторни експерименти показват, че природни химикали, които се намират

...
Ранни лабораторни експерименти показват, че природни химикали, които се намират
Коментари Харесай

Зелен чай и червено вино срещу Алцхаймер

Ранни лабораторни опити демонстрират, че естествени химикали, които се намират в зеления чай и аленото вино могат да попречат на развиването на заболяването на Алцхаймер.

До този извод е стигнал екип от Университета на Лийдс, който съумява да извлече рафиниран дестилат от епигалокатехин галат (EGCG) от въпросните две питиета.

" Това е значима стъпка, с която можем да увеличим разбирането си за аргументите и развиването на заболяването на Алцхаймер ", споделя проф. Найджъл Хупър от Факултета по биологични науки на Университета на Лийдс. " Разбирането, че Алцхаймер е естествена част от процеса на стареене е неправилно. Това е болест и ние имаме вяра, че в последна сметка тя може да се лекува, в случай че открием нови благоприятни условия за медикаменти като в този случай ".

Само във Англия пациентите, наранени от Алцхаймер са към 800 000 и лек за тях няма.

Болестта се характеризира с образуването на амилоиден протеин в мозъка, който се натрупва и образува отровни топки. Топките се закачат за повърхността на нервните кафези в мозъка и забавят тяхното действие в развой, който приключва със гибелта на клетката. Тестовете с човешки и скотски кафези демонстрират, че EGCG екстрактът пречи на Алцхаймер да визира нервните кафези и проф. Хупър и екипът му са обнадеждени, че това ще бъде добра основа за бъдещи проучвания и медикаменти. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР