Рандъл Стивънсън ще контролира и дейността на двама нови главни

...
Рандъл Стивънсън ще контролира и дейността на двама нови главни
Коментари Харесай

AT&T планира организационни промени след сделката с Time Warner

Рандъл Стивънсън ще управлява и активността на двама нови основни изпълнителни шефове, които без значение ще ръководят телекомуникационния и медийния бизнеси на обединявания телеком колос

[123RF.com]

Вторият по величина американски телеком AT&T приготвя обилни организационни промени в активността си, които ще последват придобиването на филмовата компания Time Warner на стойност 85 милиарда $, Една от тях е и прекрояването на ролята на основния изпълнителен шеф Рандъл Стивънсън. Той ще резервира ролята си на топ управител на компанията, като по едно и също време с това ще управлява и активността на двама нови основни изпълнителни шефове, които без значение ще ръководят телекомуникационния и медийния бизнеси на обединявания телеком колос.

За медийното поделение, което ще дава отговор Джон Стенкий, който сега управлява DirecTV и други развлекателни бизнеси. DirecTV ще стане част от нов отдел, в който ще бъде включен и обичайният телефонен бизнес на AT&T и който ще бъде управителен от Джон Донован.

Преди месец от AT&T обявиха, че са уверени в приемането на регулаторно утвърждение за придобиването на Time Warner преди края на годината. Сделката към момента се преглежда от американското правосъдно министерство.

Макар и да одобряваме, че попътните ветрове за акциите на AT&T са се подобрили от изборите в Съединени американски щати насам, считаме, че структурата им може да повлияе върху представянето им в кратковременен проект, декларира анализаторът на Barclays Амир Розвадовски, представен от New York Post.

През последните месеци американският президент Доналд Тръмп беше сериозен към новинарския отдел на Time Warner – CNN, обвинявайки медията във " подправени вести ". Освен това, по време на показваше противоречие със сливането, напомня изданието.

Преди месец група демократи от американския Сенат, измежду които Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Ал Франкен, също приканиха правосъдното министерство да прегледа изследва деликатно договорката.

През май Time Warner регистрира по-висока от упованията облага за първото тримесечие, като приходите й от продажби на билети компенсират намаляващите приходи от продажби на реклами. Публикуваните месец по-рано от AT&T резултати пък демонстрираха, че компанията не е съумяла да реализира плануваните си доходи поради по-слабите продажби на съоръжение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР