Рамкова програма за местни традиционни и регионални традиционни продукти ще

...
Рамкова програма за местни традиционни и регионални традиционни продукти ще
Коментари Харесай

Министерството на земеделието ще представи Рамкова програма за местни и регионални традиционни продукти

Рамкова стратегия за локални обичайни и районни обичайни артикули ще бъде показана от Министерството на земеделието в петък. Тя ще бъде презентирана от заместник-министъра на земеделието Георги Събев. В събитието ще вземат участие и производители, пазители на обичайни артикули.

Рамковата стратегия ще се ползва в интервала 2022-2032 година Целта е да се поддържа активността на дребните фамилни ферми, които пазят неповторими предписания за обичайни артикули, присъщи за страната ни. С използването на Програмата ще се разпространява и подкрепи производството и закупуването на локални и районни обичайни артикули, което има редица преимущества за опазване на поминъка в дребните обитаеми места, обезпечаване на работни места, съкращаване на дистанцията за доставки и отбрана на околната среда.

Събитието ще се състои в петък (23 декември) от 11:00 часа в зала „ Голям Колегиум “ на Министерството на земеделието. Достъпът до залата за публицистите ще бъде от вход „ Приемна “ на министерството, намиращ се на ул. „ Димитър Трайкович “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР