Рами Киуан, който победи Уилям Чолов за титлата в категория

...
Рами Киуан, който победи Уилям Чолов за титлата в категория
Коментари Харесай

Рами Киуан: Конкуренцията прави добрите боксьори

Рами Киуан, който победи Уилям Чолов за купата в категория до 75 кг в единствения напълно български край в 74-тото издание на шампионата " Странджа ", разяснява триумфа си след края на срещата.

“Много се веселя, че след толкоз време за пръв път имаше български край на “Странджа ”-та. С Уилям сме си огромна конкуренция, само че и си оказваме помощ доста, с цел да се развиваме. Това е доста добре за израстването ни като цяло, тъй като конкуренцията прави положителните боксьори. След като завоювах първия рунд, малко се отпуснах във втория. Неочаквано го изгубих и това ме накара да покажа темперамент в третия рунд и да печеля ”, добави първенецът в междинна категория ”, бяха първите думи на Киуан след мача.

Той бе запитан и за това дали ще се бори за квота за Париж`24, защото категория до 75 кг не е олимпийска.

“С Уилям няма по какъв начин да си бъдем конкуренция в това отношение, защото ще би трябвало и двамата да си сменим категорията, в случай че желаеме да отидем в Париж. Ако се разминем, може и да не сме си конкуренция. Но считам, че и двамата заслужаваме да отидем на Олимпиада, тъй като сме положителни боксьори ”, приключи Рами Киуан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР