Раковски готви трогателен жест към папата Ето как Раковски се

...
Раковски готви трогателен жест към папата Ето как Раковски се
Коментари Харесай

Народният папа Франциск печели сърцата с непринуденост

Раковски готви покъртителен жест към папата Ето по какъв начин Раковски се готви за визитата на папата 2000 служители на реда пазят папа Франциск в Раковски

Наричат Франциск „ революционният папа “ и „ папата отвън протокола “. Той печели вярващите с изненадващата си латиноамериканска близост. Истински възторг провокират неочакваните излизания на папа Франциск отвън Ватиканските стени: с цел да си купи ортопедични обувки в профилиран магазин до Ватикана или да си смени очилата на виа Бабуино до Пиаца дел пополо. По същия метод изненадващо посещава заболели, емигрантски центрове, дом за незрящи, клаузурни монахини, елементарни фамилии, всичко в границите на „ Петъка на милосърдието “.

С това желае да покаже, че след учредената от него Година на милосърдието в този момент идва ред на съответния персонален образец.

Не е загадка, че животът в религиозния дом Санта Марта не задоволява изцяло аржентинеца. С публицисти, по време на папските полети, постоянно се майтапи със „ златната клетка “. Признава, че понякога му се

желае да излиза тайно,

може би вечер, с цел да откри някой другар, да изяде пица, да се разхожда облечен като духовник. " Много ми липсва пицата ", споделя Ватикан нюз.

Франциск е определен за Римски Папа на 13 март 2013 година. Той става първият папа, представител на Ордена на йезуитите, и първият човек на престола на Св. Петър, роден в Новия свят.

Роден е в Буенос Айрес в фамилията на италиански бежанец, работи в железниците. Хорхе Берголио е най-голямото от петте деца в фамилията. Получава диплом за технолог-химик. След това учи в семинарията Виля Девото в Буенос Айрес. На 11 март 1958 година постъпва в Ордена на йезуитите. Преподава литература, философия и теология в три католически колежа в Буенос Айрес. Свободно приказва испански, италиански и немски език.

На 13 декември 1969 година Берголио е отдаден в духовнически ранг и е назначен за професор по теология във факултета на колежа “Сан Мигел ” в Буенос Айрес. През 1980 година става ректор на семинарията “Свети Йосиф ” и заема поста до 1986 година.

След това в Германия приключва докторската си дисертация

и се завръща в родината си като изповедник и нравствен шеф на Кордовската архиепископия, където непосреден началник му е кардинал Раул Приматеста. На 20 май 1992 година е назначен за асистент на епископа на Буенос Айрес, а месец по-късно е отдаден и в епископски ранг.

Шест години по-късно става архиепископ на Буенос Айрес. Папа Йоан Павел II посвещава Хорхе Берголио в кардиналски ранг на 21 февруари 2001 година на гала във Ватикана. Светият отец резервира репутацията си на непретенциозен човек, последовател на доктриналния консерватизъм, който избира непринудеността в персоналните връзки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР