Ръководството на Volkswagen обсъжда 5-годишен инвестиционен план на стойност над

...
Ръководството на Volkswagen обсъжда 5-годишен инвестиционен план на стойност над
Коментари Харесай

Volkswagen дава €70 милиарда, за да изпревари Tesla

Ръководството на Volkswagen разисква 5-годишен капиталов проект на стойност над 70 милиарда евро, чиято цел е да трансформира групата в водач в електрическите автомобили.

Бордът би трябвало да удостовери финансовите разноски и тези за развиване. Инвестициите евентуално ще бъдат направени през интервала 2018-2022 година, оповестиха пред Reuters 2 осведомени източника, поискали анонимност.


" Дизелгейт " накара Volkswagen да отпусне хватката над империята си

Компанията се пробва да се отърси от абсурда и да се промени от вътрешната страна

Най-големият автопроизводител в света ще вложи повече от 20 милиарда евро в електрическа подвижност до 2030 година, в това число разноските за създаване на над 80 нови електрифицирани модела до 2025 година, правейки нужните усъвършенствания във заводите си.

В миналогодишния бюджет VW даде обещание да понижи общите разноски за заводи, съоръжение и технологии до 6% от продажбите на коли до 2020 година, спрямо вложените 6.9% през 2015 година

 Огромни
Огромни " гробища " за коли Volkswagen от Дизелгейт в Съединени американски щати (ВИДЕО)

Може да има вълна от тези коли към Европа

Компанията се засилва в развиването на електрическите автомобили и технологиите за самоуправление след абсурда " Дизелгейт ", който нанесе сериозен удар върху имиджа на автомобилния колос и му струваше милиарди компенсации.

Volkswagen се насочи към самоуправляващите се транспортните средства и тези с нулеви излъчвания, като даде обещание да предложи електрическа версия на всеки от създаваните от групата 300 модела до 2030 година

 Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са гневни
Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са гневни

Подбиват ли чехите продажбите на немския бранд?

Дизеловият скандал и насочването към електрическите автомобили възродиха напреженията сред централното управление на групата и нейните самостоятелни 12 марки, които са свързани с облагите и работните места.

Германските мениджъри и профсъюзи се пробват да лимитират конкуренцията на проспериращата Škoda, като реалокират част от производството й в Германия и накарат чешката марка да заплаща повече за споделените технологии. Чешките им сътрудници изрично отхвърлят сходни проекти.

 Volkswagen влага €10 милиарда за разработка на електрически автомобили в Китай
Volkswagen влага €10 милиарда за разработка на електрически автомобили в Китай

Иска да продава по 1 млн. такива коли до 2025 година

Директори и синдикални водачи договарят къде да бъдат ориентирани ресурсите за производството на електрическите автомобили. Ситуацията се усложнява в допълнение от въздействието на Долна Саксония - домашната провинция на VW, където се намират 6 от 10-те немски завода на автомобилния производител.

Автомобилният колос ще вложи 10 милиарда евро до 2025 година за създаване и произвеждане на напълно електрически и plug-in хибридни коли в Китай, съобразявайки се със стягането на екологичните правила на най-големия пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР