Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за договор, който

...
Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за договор, който
Коментари Харесай

ВМЗ даде на прокурор служебния министър на икономиката Никола Стоянов

Ръководството на ВМЗ внесе в прокуратурата сигнал за контракт, който всеки месец ощетява завода. Договорът е за транспорт на служащи на ВМЗ и е подписан по времето, когато служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ „ ЕАД “.

Екипът, който пое ръководството на най-голямото държавно дружество у нас при започване на месец юни, завари редица смущаващи контракти, това е един от фрапиращите образци, оповестиха на конференция във ВМЗ-Сопот на 19 август ръководителят на Съвета на шефовете Мариян Йовчев, изпълнителният шеф Иван Иванов и заместникът му Георги Цветков.   

„ Тъй като сигналът към този момент е импортиран в Прокуратурата, нямаме право да посочваме конкретика “, обявиха от управлението на ВМЗ.

По-рано през днешния ден от управлението на сдружението разпространиха позиция до медиите, от която излиза наяве, че служебният министър на стопанската система е нарушил интереса на „ Кинтекс “ за сметка на частни компании. Договорът с държавната „ Кинтекс “ за сметка на частни компании е нарушен, когато ръководител на борда на ВМЗ е Никола Стоянов – през днешния ден длъжностен министър на стопанската система.

Ето позицията:

„ По мотив на изнесената от някогашния шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов информация, че управлението на ВМЗ-Сопот е основало предпоставки за несъблюдение на контракт с „ Кинтекс “ „ за сметка на приоритизирането на частни компании и по този метод не е защитило държавния интерес “, от управлението на „ ВМЗ “ ЕАД сме длъжни да заявим следното:

В интервала от 24.04.2022 година до 03.06.2022 година ВМЗ-Сопот е дал на частна компания 20 000 произведения, предопределени по контракта с държавната „ Кинтекс “. Този факт е основал действителни предпоставки за несъблюдение на контракта с „ Кинтекс “ и опасност от изплащането на големи неустойки. Държавният интерес не е предпазен от тогавашното управление.  „ ВМЗ “ ЕАД в същия този интервал – от 24.04.2022 година до 03.06.2022 година, се управлява от Никола Стоянов – тогава ръководител на Съвета на шефовете и през днешния ден – длъжностен министър на стопанската система и промишлеността.

С назначението на новия ръб във ВМЗ и изпълнителен шеф Иван Иванов от тогавашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова - от средата на юни 2022 година стартира дейна работа по осъществяването на контракта с „ Кинтекс “. Нещо повече – изпълнителният шеф Иван Иванов кани във ВМЗ двамата изпълнителни шефове на „ Кинтекс “ Александър Павлов и Валери Гроздев на място да видят създадените произведения и това, че по контракта се работи. Направени са нужните планове за производството и доставката, и към днешна дата са взети всички ограничения договорът да бъде изпълнен навреме, макар, че остарялото управление с ръководител на Съвета на шефовете – служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, е основало предпоставки за несъблюдение на контракта.

Съзнаваме, че изнасянето по този метод на информации, свързани с военното произвеждане, не прави нищо друго, с изключение на да вреди на този бизнес – по тази причина уверяваме заинтригуваните страни, че към този миг няма услови за несъблюдение на контракта.

23.08.2022 година

Сопот

Съвет на шефовете на „ ВМЗ “ ЕАД
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР