Ръководството на вицешампиона ЦСКА е изпратило ултимативно писмо до БФС,

...
Ръководството на вицешампиона ЦСКА е изпратило ултимативно писмо до БФС,
Коментари Харесай

ЦСКА тръгва на война за тв правата, сезира УЕФА за Домусчиев

Ръководството на вицешампиона ЦСКА е изпратило ултимативно писмо до БФС, с което желае преразглеждане на контракта за телевизионните права през новия сезон, оповестява " Труд ".
 Водещи публицисти напущат Gong.bg поради Кирил Домусчиев
Причината е четворен спор на ползи в договора на централата с компанията притежател на правата - " Футбол Про Медия ". По тази причина " алените " обявяват желание да сезират и УЕФА.

В своето писмо до БФС клубът потвърждава с данни от Търговския указател, че Кирил Домусчиев ръководи Лудогорец като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламни права на шампионата посредством своята компания " Футбол Про Медия ", към този момент е притежател на излъчващата шампионата " Нова Броудкастинг Груп " и четвърто - член е на изпълнителния комитет на БФС. Договорът за тв правата е подписан на 9 февруари 2015 година и важи за всички сезони до 2021-а.

" Четворният спор на ползи води до основаване на монополна позиция на едно лице в областта на българското футболно състезание ", написа в " аленото " писмо. - С цел отбраняване на ползите си ЦСКА ще предприеме дейности по сезиране на способени за тази за тази цел Европейски органи и УЕФА.

С оглед на всичко изложено дотук, апелирам да уважите нашето предпочитание за подписване на контракт за даване на телевизионните и рекламните права за футболните срещи, в които взе участие ЦСКА, с друга телевизия, определена от нас ".

Във въпросното писмо ЦСКА изрича и твърда подготвеност да поеме задължението да дава на договорна основа % от постъпленията си на БФС и на другите футболни клубове, против които ЦСКА взе участие в мачовете от Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на България от сезон 2019/2020 година отсега нататък. " Червените " не конкретизират коя телевизия е подготвена да излъчва мачовете им, само че очевидно към този момент има предварителни сондажи по тематиката.

От клуба са отказали пред " Труд " коментар на писмото, като нито са удостоверили, нито са отрекли, че по въпроса с телевизионните права към този момент е имало две срещи на най-високо равнище с безконечния противник Левски. Ако това е реалност, е допустимо за първи път в историята двата най-популярни тима в България да създадат обединен фронт в отбрана на своите стопански ползи.

Не е загадка, че мачовете от родното състезание без тяхно присъединяване не генерират финансови доходи. Но новите притежатели на клуба от " Герена " очевидно деликатно ще уточняват позицията си и ще претеглят своите ползи.

Платените спортни канали на Нова телевизия Диема Спорт изпитваха съществени усложнения в първата година на съществуването си, когато ЦСКА играеше в Трета лига, и дуелите му се излъчваха по Канал 3.

В същото време стана ясно, че bTV Action ще излъчи директно мача на ЦСКА от първия квалификационен кръг на Лига Европа против Титоград във вторник от 20:30 часа.

Отборът на ЦСКА за новия сезон ще бъде показан публично през днешния ден от 19.00 часа. „ Червените ” ще изиграят последната си контрола против Вихрен Сандански на „ Българска войска ”. Очаква се всички нови играчи да вземат присъединяване в спаринга.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР