Ръководството на външното ни министерство е запознато с оповестените от

...
Ръководството на външното ни министерство е запознато с оповестените от
Коментари Харесай

МВнР вика посланик Румен Петров за обяснения за чатовете с Бобоков

Ръководството на външното ни министерство е осведомено с оповестените от прокуратурата данни, съгласно които Румен Петров, дълготраен посланик, някогашен консултант на министъра и сегашен дипломат в Алжир, разисква служебни въпроси: публични срещи и дипломатическа преписка, с лица отвън дипломатическата работа.
Това оповестяват публично от Министерство на външните работи.

" Министерство на външните работи оказва цялостно подпомагане на прокуратурата и сме уверени, че всеки би трябвало да носи отговорност за дейностите си. Същевременно, без значение от следствието, Министерство на външните работи ще извика за пояснения дипломат Румен Петров, а при неспособност пътуването да се състои сега, ще изиска писмени пояснения ", оповестяват още от ведомството.

" По случая с либийския транспортен съд " Бадр " десетки български дипломати работят от близо две години, като министър Захариева е провеждала среща по тематиката и с сътрудника си от Либия, и със специфичния делегат на либийското държавно управление по проблема в наличието на редица дипломати от Министерство на външните работи (за което още същия ден е направена паметна бележка, изпратена и до 11 външни институции).

Всички налични документи са предадени още през април т.г. на ДАНС. Тогава е сезирана и прокуратурата. ", допълват в умозаключение от Министерство на външните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР