Ръководството на Спартак Варна представи Димитър Димитров – Херо, който

...
Ръководството на Спартак Варна представи Димитър Димитров – Херо, който
Коментари Харесай

Херо: Основната ми цел начело на Спартак е да останем сред най-добрите

Ръководството на Спартак Варна показа Димитър Димитров – Херо, който ще встъпи в длъжността старши треньор на „ соколите ” публично от 1 януари 2023 година В щаба на експерта ще останат досегашните треньори, като новото име е това на Георги Чиликов. Президентът на клуба Павлин Николов обясни, че от август месец тази година Димитров оказва помощ и със селекцията, и със своя дълготраен опит като треньор. „ Това го е правил изцяло безплатно, акцентира Николов. Целта на Спартак Варна е да резервира мястото си в елита, това е главната задача пред нас ”, добави и другият президент в клуба Асен Миланов.

„ Причината да дойда във Варна са президентите на Спартак Варна. Град като Варна заслужава да има подобен тим. Силно съм впечатлен от почитателите на тима. Това са аргументите да бъда тук. Знам, че се пипвам в доста тежък и сложен миг, действително ние сме на 7 т. под чертата за избавление. Обещавам, че ще работя извънредно съществено и отговорно, с цел да спасим тима от това положение, в което се намира. Трудно ще е, само че се надявам да успеем ”, сподели Димитър Димитров-Херо. „ Основната ми цел във Варна е да останем измежду най-хубавите тимове. Ще ни бъде много мъчно, тъй като и съперниците ни надграждат селекцията си. Останем ли обаче в елита считам, че тимът ни ще бъде много по-различен и ще придобие напълно друго лице ”, показа Димитров.

Специалистът внесе изясненост и към бъдещата селекция в клуба.

„ Предпочитам да оповестяваме вести, когато действително имаме такива на 100% ”, ще би трябвало много сериозна селекция. Наясно съм, че това няма по какъв начин да стане в един трансферен прозорец, изключително през зимния. Ще ни трябват футболисти на съвсем всички позиции. Очаквам Спартак да играе по-различен футбол, по-офанзивен, само че това още веднъж зависи от капацитета и селекцията, която би трябвало да създадем в този момент. Очакват се футболисти от вътрешния и от външния пазар, с цел да се увеличи равнището и класата в тима. Водят се диалози ”, добави Димитров.

По отношение на зимната подготовка Димитър Димитров разясни, че първата подготовка ще е на 04.01.2023 година и до 18.01.2023 година остават във Варна. Предстои двуседмичен лагер в Анталия (Турция) от 19.01.2023 до 03.02.2023 година, където футболистите ще имат четири контролни срещи, като в допълнение ще се прецизират съперниците. След завръщането си в морската столица, сред 04.02.2023 година и 11.02.2023 година, „ соколите ” ще имат още две инспекции против Локомотив Горна Оряховица и Добруджа. Първият формален мач през 2023 година е против Лудогорец при започване на месец февруари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР