Ръководството на Реал Мадрид поиска обяснение от страна на Европейската

...
Ръководството на Реал Мадрид поиска обяснение от страна на Европейската
Коментари Харесай

Реал Мадрид също търси обяснение от УЕФА за събитията в Париж

Ръководството на Реал Мадрид изиска пояснение от страна на Европейската футболна централа (УЕФА) за събитията към финала за Шампионска лига в Париж.

Двубоят бе отсрочен с 36 минути, откакто хиляди почитатели на Ливърпул не съумяха да влезнат на " Стад дьо Франс " в точния момент. Според УЕФА повода за този случай е забавяне от страна на последователите и голям брой подправени билети.

От испанския клуб настояват, че почитатели на " белия балет " също са потърпевши в хаоса пред стадиона.

" Ръководството на Реал Мадрид желае да отбрани почитателите си, които станаха жертва на събитията отвън и в " Стад Дьо Франс " на 28 май.

Ето и позицията на Реал Мадрид, оповестена на клубния уебсайт:

Искаме да знаем, какво е повода точно това оборудване да бъде хазаин на финала и по какви критерии е направено това.

Чакаме пояснение за повода, заради която почитателите останаха изоставени и беззащитни. Фенове, които демонстрираха държание за образец.

Смятаме, че събитието, което трябваше да съставлява футболен празник за почитателите, бързо се трансформира в поредност от злополучни събития, които провокираха неодобрение по света.

По фотосите, публикувани от медиите, се видя, по какъв начин почитатели бяха принудително атакувани нападнати, унизени и ограбени. Действията продължиха и в колите и бусовете на почитателите, което заплаши физическото им здраве. Определени почитатели прекараха нощта в болница поради контузиите си.

Феновете ни заслужават отговор, а провинилите се би трябвало да бъдат държани виновни, с цел да може сходни събития да бъдат надалеч от футбола и спорта като цяло.

Official Announcement.
— Real Madrid C.F. (@realmadriden)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР