Ръководството на Нова телевизия е свалило от екран водещата на

...
Ръководството на Нова телевизия е свалило от екран водещата на
Коментари Харесай

Нова телевизия сваля от екран още популярни лица

Ръководството на Нова телевизия е свалило от екран водещата на съботното предаване " Събуди се " Мирослава Иванова, а дружно с нея са освободени репортерите в блока Галя Щърбева и Мария Йотова, заяви " Свободна Европа ".
Шефовете обяснили дейностите си с рецесията след въвеждането на изключителното състояние. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също повече няма да извършва отговорностите си. От ефир е свален и репортерът Живко Константинов.
Неофициално публицисти са коментирали, че мотивировката е била, че са свалени в началото за 15 дни, тъй като малкия екран би трябвало да редуцира 30% от чиновниците си, а по-късно ще имат опция да излязат на трудовата борса.
Според шефа на Нова телевизия Ива Стоянова изброените публицисти не са уволнени, а са " в престой ". " Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава опция да ги сложим в престой за 15 дни. Ще забележим какви варианти ще имаме по-нататък след рецесията ", декларира Стоянова, представена от " Свободна Европа ".
През предходната година малкия екран на братята Кирил и Георги Домусчиеви освободи известни публицисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Промени имаше и в управлението на медийната група. В началото на годината тя бе напусната от водещата Лора Крумова и от режисьора Валдес Радев, станал прочут в обществените мрежи със серия шаржове на властта.
Ива Стоянова се появи в Нова телевизия в края на м.г. - месеци, откакто малкия екран бе купена от Домусчиеви. Преди това тя бе известна като собственичката по документи на близката до Делян Пеевски телевизия Канал 3. Първоначално Стоянова стартира работа като програмен шеф, само че бързо израстна шеметно в йерархията. Само два месеца след идването си в малкия екран тя бе показана като шеф на " Нова броудкастинг груп ". Като такава Стоянова зае мястото на дотогавашния началник Вяра Анкова, която бе преместена да дава отговор за продукциите в Нова телевизия.
Двама от тримата водещи на утринно предаване на БНТ1 " Култура.БГ " също са свалени от екран с разяснение, че това се случва за интервала на изключителното състояние. Става дума за Александра Гюзелева и Димитър Стоянович, заяви " Площад Славейков ". В редакцията на утринния блок за просвета е получено разпореждане от генералния шеф Емил Кошлуков, че до края на изключителното състояние изпълнителен продуцент на предаването ще е третата водеща на блока Ана Ангелова. Прекият шеф на Гюзелева и на Стоянович - Йоана Левиева-Сойер, пък ги уведомила устно, че за същия интервал водещ на предаването ще бъде само Ангелова. Заповед в писмен тип за свалянето им от екран към момента не им е връчена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР